OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Φτηνή Γερμανική προπαγάνδα ότι η Μέρκελ σταμάτησε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Φτηνή γερμανική προπαγάνδα που ενορχήστρωσε η εφημερίδα BILD παρουσιάζει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σαν τον απομηχανή θεό που σταμάτησε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η εφημερίδα δραματοποιεί τα γεγονότα και με επιχείρημα τις τηλεφωνικές επαφές που είχε η γερμανίδα πολιτικός με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο την ώρα που στο Αιγαίο υπήρχε έντονη κινητικότητα από πολεμικά πλοία , έχτισε μια μυθοπλασία για να αποθεώσει την Μέρκελ και να την καταστήσει παράγοντα ειρήνης στην περιοχή και καταλύτη των εξελίξεων.

Ξέχασε όμως στο ρεπορτάζ να φιλοξενήσει τις φιλοτουρκικές πολιτικές της Μέρκελ και να εξηγήσει από που αντλεί το θράσος του ο Ερντογάν και βάλει κατά παντός στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλήθεια από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι βρισκόμασταν χθες ένα βήμα πριν τον πόλεμο; Γνωρίζει η BILD κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι;

Προφανώς η Γερμανία παίζει το δικό της παιχνίδι  και μάλιστα γνωρίζοντας την πλήρη ταύτιση Ελλάδας- Γαλλίας επιχειρεί με στημένες καταστάσεις να μπεί σφήνα ανακτώντας την επιρροή της. Τα συμφέροντα της όμως στρατηγικά είναι με την Άγκυρα γεωπολιτικά και ενεργειακά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πηγές από το ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το δημοσίευμα περί αποκλιμάκωσης και απόσυρσης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού από την περιοχή του Καστελόριζου, δηλώντας ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.

Αν κρίνουμε από την  αποτελεσματικότητα της Μέρκελ μετά τη Σύνοδο του Βερολίνου για την Λιβύη και την πλήρη καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων από την Τουρκία,  θα πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ορθάνοιχτα…..

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice