OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κόλαση φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας- Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις(βιντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου και να μην υπάρχουν απώλειες σε περιουσίες. Όμως η κατάσταση χαρακτηρίζεται σοβαρή και ήδη με την δύση του ηλίου το σκοτάδι δεν είναι σύμμαχος μιας και δεν υπάρχουν τα εναέρια μέσα.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν και τα Αθίκια μιας και οι  πύρινες γλώσσες  τα περικύκλωσαν. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. Συγκεκριμένα,οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Η φωτιά έχει πάρει  ανησυχητικές διαστάσεις, βρίσκεται εκτός ελέγχου  καθώς η ισχύς των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ ενισχύει την εξάπλωση της, ενώ κινείται απειλητικά προς κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά κινήθηκε κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με αποθήκες πυρομαχικών.Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες, που συνεχώς ενισχύονται. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν με συνεχείς ρίψεις νερού  8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Μεγάλη συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα Αθίκια, ωστόσο, χαρακτηρίζεται “απρόβλεπτη” από στελέχη της πυροσβεστικής.  Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ήδη τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

“Η φωτιά εξελίσσεται και προχωράει σε έναν χώρο που υπάρχει πυκνό δάσος, άρα είναι δύσκολο να ελεγχθεί αυτή τη στιγμή. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 10 χλμ” τονίζει ο Δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, ενώ αναφέρει πως 2-3 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

 

Πηγή φωτο-βιντεο Korinthostv.gr

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice