OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Σημαντικά νέα- Το εμβόλιο της Οξφόρδης παράγει αντισώματα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 ήταν ασφαλές και παρήγαγε ανοσοαπόκριση στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε υγιείς ασθενείς, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα.

Το εμβόλιο, που έχει την ονομασία AZD1222 και αναπτύσσεται από την AstraZeneca και επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια και προκάλεσε αντίσωμα και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής που δημοσιεύει η ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Οι κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 1.077 ανθρώπους, έδειξαν ότι ανέπτυξαν αντισώματα και αιμοπετάλια που μπορούν να πολεμήσουν τον κορονοϊό. Το δημοσίευμα επισημαίνει πως τα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμη να γνωρίζει κανείς εάν αυτό είναι αρκετό ώστε το εμβόλιο να προσφέρει προστασία κι έτσι θα γίνουν κι άλλες μεγαλύτερες δοκιμές. Σημειώνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice