OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μποϋκοτάζ από την Ομογένεια των ΗΠΑ στην Τουρκία , για την Αγιά Σοφιά

Σε γενικευμένο μποϋκοτάζ κατά της Τουρκίας, καλεί την Ομογενειακή Κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,η Παμμακεδονική Ένωση Αμερική, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βεβήλωση του παγκόσμιου μνημείου της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και την υπογράφει ο Ύπατος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Φιλιππίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Πέτρος Χαριτόπουλος  καλούν την Ομογένεια να μποϋκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα και να μην χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα της συναλλαγές με επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων , όπως ο Turkish Airlines.

Ο κ. Δημήτρης Φιλιππίδης που παράλληλα είναι δημοσιογράφος στον Hellas FM της Νέας Υόρκης, όπως μας ανέφερε καλεί τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ να πιέσουν με κάθε μέσο το πολιτικό σύστημα της χώρας έτσι ώστε να πετύχουν την διεθνή απομόνωση του Ερντογάν και την άμεση στήριξη του Λευκού Οίκου, της Βουλής και της Γερουσίας. “Δεν θα δεχτούμε κανένα τουρκικό τελεσίγραφο, όπως δεν δεχτήκαμε για την Μακεδονία μας από τους Σκοπιανούς και δεν αναγνωρίζουμε καμιά Συμφωνία Πρεσπών. Η Αγιά Σοφιά ήταν και θα συνεχίσει να είναι διαχρονικά μνημείο της Ορθοδοξίας”, μας τόνισε ο ύπατος πρόεδρος.

Η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής αναφέρει:

Nέα Υόρκη, 17 Ιουλίου 2020

H ανιστόρητη, πρωτοφανής και απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική, με την έννοια δικαίου, με τις αρχές του δυτικού πολιτισμού και με την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ιστορία, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία και κανείς δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος μπροστά σε μία τέτοια κίνηση.

 

 

Η Τουρκία δεν τα βάζει απλά με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία αλλά με όλη την Δύση, αγνοώντας την ιστορία 1500 ετών. Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης που εμβαθύνει το χάσμα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια αλλά να προβούμε σε μία σειρά πράξεων. Πλέον και μετά από αυτές τις εξελίξεις έχουμε ηθικό χρέος και χρέος απέναντι στην ταυτότητα μας, με κάθε τρόπο να αντιδράσουμε και να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση.

-Πιέζουμε με κάθε μέσο τους πολιτικούς, Γερουσιαστές, Βουλευτές τόσο σε Ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο και γνωστοποιούμε την κατάσταση ως έχει. Η ψήφος μας έχει δύναμη και βρισκόμαστε σε εκλογική χρονιά.

-Μποϋκοτάρουμε την Turkish Airlines, δεν πετάμε με Τουρκικές Αερογραμμές!

-Αρνούμαστε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε προϊόν κατασκευάζεται στην Τουρκία!

Να είστε σίγουροι πως κάθε δολάριο σε Τούρκους, ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα και γυρίζει μπούμερανγκ σε βάρος της πατρίδας μας. Ας αντιδράσουμε ο καθένας από εμάς με τον τρόπο του. Η Αγία Σοφία άντεξε κατακτητές, ιερόσυλους, σεισμούς και καταποντισμούς. Με την βοήθεια όλων μας, θα αντέξει και αυτήν την επίθεση!

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice