OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων- 57 νέα κρούσματα στη χώρα-Που εντοπίστηκαν

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.

Από  τα νέα κρούσματα τα 13 είναι εισαγόμενα (10 σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τρία που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο) και τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: δεκαοκτώ κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, έντεκα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, επτά  στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, δύο στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα  στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου και ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice