OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Φουλ της μάσκας… πρώτη μέρα επιτήρησης στα Χανιά

Σε εφαρμογή τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης τα έκτακτα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 στα Χανιά και στους δρόμους της πόλης, η μάσκα μετατράπηκε σε απαραίτητο αξεσουάρ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του zarpanews.gr οι πολίτες των Χανίων αλλά και οι επισκέπτες σε μεγάλο βαθμό συμμορφώθηκαν με την υποχρέωση να φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, υπήρχαν φυσικά και εξαιρέσεις, ήταν όμως σαφώς σε μειοψηφία, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες:

Οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες ήταν οι πιο συνεπείς

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, με κλιμάκια να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και να πραγματοποιούν συστάσεις σε όσους δεν φορούν μάσκα προστασίας. Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο Υπαστυνόμος Α’, Χρήστος Χατζής:

“Σήμερα δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα και η παρουσία μας έχει τον χαρακτήρα της ενημέρωσης. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί και δεν είναι και ο σκοπός μας αυτός. Σκοπός είναι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία όπως μπορούμε και σε αυτό θέλουμε και τη συνεργασία των πολιτών”.

Συστάσεις εντός της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Ο κ. Χατζής αναφέρθηκε ακόμα στις περιπτώσεις χρήσης μάσκας που δείχνουν ασυνήθιστες, αποδέχτηκε ότι μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, αλλά τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν:

“Ο κόσμος είναι ενημερωμένος, κάποια πράγματα τους φαίνονται αυστηρά, όπως για παράδειγμα η μάσκα στην παραλία. Το αντιλαμβανόμαστε κι εμείς ότι είναι οξύμωρο να φοράς μάσκα στην παραλία, είναι όμως αναπόφευκτο. Οι άνθρωποι που κάθονται για καφέ πρέπει να φοράνε μάσκα και αυτοί, δεν γίνεται να είναι σε απόσταση ενός μέτρου και να ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τον καθιστό και διαφορετικά για τον όρθιο. Ενδεχομένως όμως να χρειαστεί μια διευκρίνιση από το υπουργείο.”

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας εντός των οχημάτων, η εικόνα ήταν μικτή. Με δεδομένο όμως ότι τα μέλη της ίδιας οικογένειας δεν είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκες στο αυτοκίνητο, είναι δύσκολο να υπάρξει σαφής εικόνα. Στα ταξί πάντως οι οδηγοί έδειχναν υπεύθυνη στάση.

Στους δρόμους των Χανίων ξεχώριζαν οι τουρίστες, μιας και στην πλειοψηφία τους είχαν άγνοια για τα μέτρα. Η αστυνομία προχωρούσε σε συστάσεις.

Συστάσεις από την αστυνομία για τη χρήση μάσκας

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Χατζή:

“Θα γίνονται έλεγχοι για όλα τα μέτρα που προβλέπονται στην απόφαση. Ευτυχώς ο κόσμος έχει ανταποκριθεί, οι πρώτες εικονες δείχνουν συνεργασία και καλή χημεία με τους πολίτες. Είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά αστυνομικοί και αυτό το βλέπει ο κόσμος από την περίοδο της καραντίνας ακόμα.”

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice