OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μείζον πολιτικό θέμα από τις δηλώσεις Διακόπουλου- “Το Oruc Reis έκανε έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε”

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου, σχετικά με το Oruc Reis και την δημόσια παραδοχή ότι έχει διεξάγει έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διακόπουλος. “Από την στιγμή που μπήκε έστω και για μισή ώρα και έκανε έρευνα , έχει κάνει αμφισβήτηση”, επεσήμανε ο ναύαρχος  Διακόπουλος, που θα πρέπει όμως να μας απαντήσει γιατί αυτό επετράπη. Η θέση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ανέφερε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας , ότι το Oruc Reis δεν μπόρεσε να κάνει έρευνες λόγω της συνεχούς παρενόχλησης από τα ελληνικά πολεμικά πλοία και του θορύβου που προκαλούσε η παρουσία του μεγάλου αριθμού πλοίων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η παραδοχή από τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού ότι έγινε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ¨αδειάζοντας¨ την κυβερνητική γραμμή, γεννά μείζον εθνικό και πολιτικό θέμα, αφού καταρρίπτεται το αφήγημα της αβλαβούς παρουσίας του τουρκικού στόλου σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Εντύπωση προκαλεί η φράση “το Oruc Reis μαρκάρει την περιοχή ,όπως κάνει ο σκύλος που τον βγάζουμε βόλτα…” και η ευκολία που ένα τόσο σημαντικό στέλεχος αποδέχεται τα γεγονότα. Μάλιστα κάνει ακόμη ένα μετέωρο άλμα σκέψης και θεωρεί ότι αφού δεν υπάρχει γεωτρύπανο , δεν τρέχει τίποτα. Ο κ. Διακόπουλος εμφανώς υποβαθμίζει την κατάσταση για να δικαιολογήσει την τουρκική παρουσία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ζήτημα εμφανίζοντας μια Ελλάδα υποχωρητική στις επιθετικές διαθέσεις της Άγκυρας.

Τελικά το Oruc Reis έκανε ή δεν έκανε έρευνες; Ποιος λέει αλήθειες και ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό;

Αν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας θεωρεί ότι η παρουσία του Oruc Reis με ταυτόχρονη διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι κάτι τραγικό, τίθεται μείζον θέμα και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν οι απόψεις Διακόπουλου απηχούν στις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης και βάση αυτών χαράσσεται η εθνική γραμμή. Αλλιώς ο Διακόπουλος λειτουργεί σαν λαγός, για να μας περάσει την λογική του δεν τρέχει και τίποτα βρε αδερφέ…..ούτε γεωτρύπανο δεν έχουν, ας βολτάρουν.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Διακόπουλου:

Αστείες δικαιολογίες που επιτείνουν το θέμα προέβαλε μετά το σάλο ο κ. Διακόπουλος. Συγκεκριμένα δεν απέσυρε τον ισχυρισμό ότι έγιναν έρευνες αλλά επινόησε ότι αναφέρθηκε στις προθέσεις των Τούρκων…. προφανώς έπεσε “χέρι” από Μαξίμου αλλά στο βίντεο έχει αποτυπωθεί η αλήθεια που δεν επιδέχεται ουδεμία παρερμηνεία ή στρογγυλοποίηση. Καμιά παρεξήγηση ήξερε πολύ καλά που αναφερόταν.

Ο κ. Διακόπουλος στη νέα δήλωση του, που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναφέρει:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της»

Σχετικά Άρθρα

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice

ΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς Ερντογάν

otavoice

Προκαλεί και απειλεί ο γενοκτόνος, στυγνός εγκληματίας και εισβολέας στην Κύπρο

otavoice

Σε φορτισμένο κλίμα τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

otavoice

Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στους δρόμους

otavoice

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Πότε θα δροσίσει

otavoice