OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μητσοτάκης: “Επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, από τα 6 στα 12 μίλια προς δυσμάς και συνεχίζουμε…”

«Τίποτα δεν εμποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια όταν εκείνη το αποφασίσει», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής τοποθετούμενος στην διαδικασία κύρωσης των συμφωνιών οριοθέτησης ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.  Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση,  εξαγγέλλοντας  ότι άμεσα με νομοθετική παρέμβαση  η χώρα μας θα «επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια» ενώ πρόσθεσε πως επιφυλάσσεται να κάνει το ίδιο και σε άλλες περιοχές στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

«Η  Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 μίλια. Η Ελλάδα μεγαλώνει και εμείς είμαστε αυτοί που το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μια περιοχή, συγκεκριμένα αυτή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το ακρωτήριο Τέναρο της Πελοποννήσου, στην άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματος μας, σύμφωνα με το άρθρο 3 της σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας» είπε ο χαρακτηριστικά.

«Σε θάλασσες όπως η Μεσόγειος η έκταση της υφαλοκρηπίδας ταυτίζεται με την ΑΟΖ», σημείωσε και με νόημα αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα: «Υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα αλλά κάνουν λάθος. Η κυβέρνηση μιλά λίγο αλλά δρα πολύ και συγκροτεί συμμαχίες και δεν διστάζει να παίρνει τολμηρές πρωτοβουλίες».

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice