OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο- Ολονύκτιο κυνηγητό- “Έσπασαν” τον αστυνομικό κλοιό

  • Πετροπόλεμος χημικά πυρκαγιές  και διαδηλώσεις στην περιοχή του Καρά Τεπέ

Έκρυθμη παραμένει για τέταρτη ημέρα η κατάσταση στη Λέσβο, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να έχουν κάνει “κατάληψη¨, σε κάθε σημείο του νησιού. Από τις πρωινές ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη διαμαρτυρίες  χιλιάδων παράνομων μεταναστών με πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών για να αποτρέψουν την μετακίνηση τους  στην Μυτιλήνη. Παράλληλα εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή του Καρά Τεπέ. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το βουνό πήρε διαστάσεις και είναι κοντά σε επιχειρήσεις και πρατήριο βενζίνης. Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει για να την κατασβέσουν.

Καζάνι που βράζει η Λέσβος. Όλη τη νύχτα στη περιοχή του Καρά Τεπέ , σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις , με τη συμμετοχή αναρχικών στοιχείων,ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και βρέθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην έκταση του στρατού εκεί όπου σχεδιάζεται να μεταφερθούν οι μετανάστες από το ΚΥΤ της Μόριας  με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα εμπρησμού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Όπως αναφέρει το lesvospost.com, eκατοντάδες μετανάστες ξέφυγαν χτες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής κάτω από τα μάτια των αστυνομικών αρχών που περιπολούν στον Καρα Τεπέ.Οι μετανάστες χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας μέσω τών βουνών του Καρα Τεπέ βγήκαν στον Σοινικισμό και από εκεί κατευθύνθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Το γεγονός αυτό προκαλεί την έντονη ανησυχία τοπικών αρχών και κατοίκων μιας και ανάμεσα στους 12.000 μετανάστες  που παραμένουν για ακόμα μια μέρα στην Ε.Ο Μυτιλήνης- Παναγιούδας βρίσκονται και οι 35 θετικοί στον κορονοϊό αλλά και οι παραβατικοι “πρώην” φυλακισμένοι στο ΠΡΟΚΕΚΑ του ΚΥΤ Μόριας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια τών πολιτών της Λέσβου. Ο κίνδυνος να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα το νησί είναι ορατός και άμεσος.

Όπως μας λένε κάτοικοι όσο παραμένουν στους δρόμους οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες και δεν μεταφέρονται  εκτός Λέσβου, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγτες καταστάσεις που απειλούν ευθέως την ακεραιότητα του νησιού. Με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο , οι Λέσβιοι νιώθουν τον εθνικό κίνδυνο και ζητούν άμεσα να απαγκιστρωθεί το νησί από την μέγγενη μιας στημένης κατάστασης υπό τουρκική καθοδήγηση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice