OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χάος στη Λέσβο- Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στους δρόμους

Χάος επικρατεί σε όλη τη  Λέσβο από τις βραδινές ώρες, μετά το οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο ΚΥΤ Μόριας αλλά και στις περιοχές Βατούσα και Άντισσα.

Στους κεντρικούς οδικούς άξονες του νησιού που οδηγούν στη  Μυτιλήνη πάνω από 12.000 παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα και διακόπτοντας την ομαλή ροή της καθημερινότητας στο νησί.

Το κλίμα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με την περιοχή του ΚΥΤ Μόριας να καπνίζει από τις μικροεστίες και τα καμμένα δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως μας ανέφερε κάτοικος της περιοχής “έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας και φυλάμε τις οικογένειες μας. Είναι παντού”, μεταφέροντας την αγωνία τους.

Ήδη το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μεταβαίνει υπουργικό κλιμάκιο για να εκτιμήσει την κατάσταση και να συντονίσει της προσπάθειες διευθέτησης του προβλήματος. Παράλληλα μεταβαίνει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιας και υπάρχει φόβος να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα μετά τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη δομή και πλέον κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Επιπλέον από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν μεταφερθεί αστυνομικές δυνάμεις για να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του νησιού, φοβούμενοι έκτροπα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες άγνωστος αριθμός μεταναστών έχει διασκορπιστεί στα γύρω βουνά και γίνεται προσπάθεια εντοπισμού τους.

Σε ραδιοφωνική παρέμβαση του στον real.fm. ο Αντιπερειφερειάρχης Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί αναφέροντας:

“12.500 μετανάστες είναι επί της επαρχιακής οδού Μόριας  – Μυτιλήνης. είμαι στον χώρο αυτό. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους κρατάνε, παρεμποδίζοντάς τους να μεταβούν στη Μυτιλήνη που ήταν ο στόχος τους. Μετά τα 35 κρούσματα του κορονοϊού και την υγγειονομική καραντίνα στην οποία επιχειρήθηκε να τεθούν οι συγκεκριμένοι μετανάστες δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα. Νομίζω ότι ήταν μια ευκαιρία για κάποιους να οδηγήσουν την κατάσταση εκεί που είναι σήμερα…..Είναι δεδομένο ότι πρόκειται περί εμπρησμού από τους ίδιους”

 

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice