OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Δένδιας-Τσαβούσογλου: Συμφωνία για επαφές με τους εγκληματίες σε Αιγαίο, Κύπρο, Αρμενία

Η είδηση της προσέγγισης σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του Globsec Forum στην Μπρατισλάβα, αφήνει πλήθος ερωτηματικών για την μονομερή εμμονή της Αθήνας να κλείνει τα μάτια στις προκλήσεις και στα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος.

Όπως έγινε γνωστό 0ι επικεφαλής της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματίας συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, κάτι που ικανοποιεί απόλυτα τις επιδιώξεις της Άγκυρας και του Βερολίνου. Διάλογος υπό καθεστώς προκλήσεων και αμφισβητήσεων.

Το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για την εισβολή του Αττίλα στα Βαρώσια, δεν αποτελεί την πρέπουσα αντίδραση και δείχνει σαν μια διεκπεραιωτική  πράξη διπλωματικών ισορροπιών.  Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε μετά την ομιλία Τσαβούσογλου και πριν ξεκινήσει το πάνελ που συμμετείχε ο κ. Δένδιας.

Ίσως ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έπρεπε επιδεικτικά να αποφύγει οποιαδήποτε συνάντηση ακόμη και τυπική με τον εκπρόσωπο της τουρκικής διπλωματίας και υβριστή της χώρας μας. Σε διάλογο προχωράς όταν το πεδίο είναι καθαρό και όχι όταν στην Κύπρο διαδραματίζεται ένα ακόμη κατοχικό έγκλημα. Ούτε όταν στην Αρμενία οι Τούρκοι συμμετέχουν ενεργά σε μια ακόμη γενοκτονία του Αρμενικού  λαού.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice