OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Oruc Reis: Με κλειστό σύστημα εντοπισμού εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Σε θρίλερ  εξελίσσεται για μια ακόμη φορά η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού στην Ανατολική Μεσόγειο, “εισβάλοντας” σε ελληνικά νερά ανεβάζοντας το θερμόμετρο και κλιμακώνοντας την ελληνοτουρκική κρίση.
Με κλειστό το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού πλέει το Oruc Reis. Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος φαίνεται πως έκλεισε το σύστημά του λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου. Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελόριζου.
Σημειώνεται πως αυτή είναι μια τακτική που συνηθίζει η γειτονική χώρα αφού και τις προηγούμενες φορές που το Oruc Reis είχε βρεθεί στην περιοχή έκλεινε τον πομπό του.
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Oruc Reis και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν.
Η Τουρκία όπως είχαμε σχολιάσει και στον πρώτο κύκλο της παρουσίας του Oruc Reis στην περιοχή του Καστελόριζου δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις προκλητικές απαιτήσεις της και η ελληνική υποχωρητικότητα, λόγω διεθνών πιέσεων (Γερμανία και ΝΑΤΟ) φέρνει μεγαλύτερα προβλήματα και δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα. Η μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ οδήγησε στον εγκληματία Ερντογάν να συνεχίσει το βρώμικο παιχνίδι του, προσπαθώντας να αναδειχτεί σε περιφερειακό ηγέτη και εκφραστή του Ισλάμ.
Αυτό είναι το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το Oruc Reis 

Στέλιος Πέτσας: «Δεν πάμε σε διερευνητικές επαφές όσο υπάρχει το σκάφος στην περιοχή»

Νωρίτερα σήμερα σχολιάζοντας τις κινήσεις αυτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως η χώρα μας θα ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου. Κάτι που τόνισε και χθες και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, Σαρλ Μισέλ.

«Θα ζητήσουμε να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή το ζήτημα της Τουρκίας, καθώς δεν αποδεικνύει συνέπεια και συνεχεία στις πράξεις της» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα  «όσο υπάρχει το Oruc Reis στην περιοχή δεν πρόκειται να πάει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice