OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συναγερμός: Απέπλευσε το Oruc Reis από την Αττάλεια- Κατευθύνεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Σε τροχιά νέων ερευνών το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν κάνουν πίσω οι Τούρκοι και συνεχίζουν να παριστάνουν τα αφεντικά στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Σε επιφυλακή σε ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως απέπλευσε το ερευνητικό Oruc Reis από την Αττάλεια, όπου ήταν αγκυροβολημένο για εργασίες συντήρησης. Ο υπουργός τoυ καθεστώτος Ερντογάν προκαλώντας για ακόμη μια φορά έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter μεταξύ άλλων ότι “θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας”.

Συγκεκριμένα ο τούρκος αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Οι εργασίες συντήρησης στο σεισμικό ερευνητικό σκάφος μας ολοκληρώθηκαν. Το πλοίο μας απέπλευσε για να «ακτινογραφήσει» τη Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει, σίγουρα θα το βρούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχει αποπλεύσει σημαντική δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού η οποία κατευθύνεται στην περιοχή που έχει παράνομα δεσμεύσει με NAVTEX  η Άγκυρα και στην οποία έχει προορισμό και το Oruc Reis. Πρόκειται για 4 φρεγάτες, 6 κορβέτες, 2 τορπιλακάτους και δυο υποβρύχια.

Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα και να σταματήσει η προκλητικότητα τους. Υπέκυψε στις μεθοδευμένες πιέσεις της φιλοτουρκικής Μέρκελ και εγκλωβίστηκε. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν οι ευρωπαίοι για να επιβάλλουν κυρώσεις στην Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice