OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επικρατεί ο Μπάιντεν: Οι επιστολικές άλλαξαν το αποτέλεσμα σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού στις αμερικανικές εκλογές. Οι επιστολικές ψήφοι άλλαξαν άρδην τα αποτελέσματα ακόμη και στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεκάθαρο προβάδισμα 13 μονάδων και 700.000 ψήφων.

Αν παραμείνουν τα νέα δεδομένα λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν θα συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων πολύ παραπάνω από τον απαιτούμενο. Συγκεκριμένα με τους εκλέκτορες της Πενσυλβάνια(20) και της Τζόρτζια(16) , φτάνει στους 289 συνολικά. Αν κερδίσει και τις πολιτείες Αριζόνα και Νεβάδα που προηγείται θα έχει συγκεντρώσει 309 εκλέκτορες, έναντι 231 του Τράμπ.

Στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Τζο Μπάιντεν κάλυψε το τεράστιο προβάδισμα των Ρεπουμπλικάνων και με διαφορά 6.587 ψήφους (0,08%) πέρασε πρώτος.

Το ίδιο συνέβη και στην πολιτεία της Τζόρτζια , όπου ο Μπάιντεν την ύστατη στιγμή πήρε πρωτοπορία με 1.097 ψήφους(0,02%).

Αναμένεται αντίδραση από το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει καταγγείλει νοθεία και θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες έχουν δει πολλές καταγγελίες για παράβαση της εκλογικής διαδικασίας στις επιστολικές ψήφους.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice