OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εθνικό πένθος για τον Μαραντόνα στην Αργεντινή- Χιλιάδες στους δρόμους, σκηνές λατρείας για τον “Θεό της μπάλας”

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες αλλά και κάθε πόλη της Αργεντινής από χιλιάδες οπαδούς που θέλησαν να εκφράσουν την λύπη αλλά και την αγάπη στο κορυφαίο ίνδαλμα που έγραψε χρυσές σελίδες για τον Αργεντίνικο αθλητισμό. Για τους Αργεντίνους ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν κάτι μεγαλύτερο από ένα σπουδαίο αθλητή. Το παιδί από τις φτωχογειτονιές που σήκωσε τη χώρα στα χέρια του και την διαφήμισε όσο κανένας σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Στους δρόμους  του Μπουένος Άιρες, χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν κοντά στον Οβελίσκο, το μέρος όπου γιορτάζονταν τα επιτεύγματα της ομάδας. Σκηνές λατρείας με αφίσες, σημαίες και πανό με την εικόνα του, ενώ επί ώρες τραγουδούσαν  λέγοντας  το δικό τους αντίο, στον “θεό” της μπάλας.

Το φέρετρο με τη  σωρό του Μαραντόνα έφτασε την Πέμπτη στο προεδρικό παλάτι στο Μπουένος Άιρες, όπου θα μείνει εκεί τρεις μέρες για την αγρυπνία, ενώ ήδη σχηματίστηκαν ουρές από χιλιάδες οπαδούς που περιμένουν να τον αποχαιρετίσουν. Στην Αργεντινή έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος.

Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέσορ Κίρχνεν. Στην Αργεντινή προετοιμάζονται για κοσμοσυρροή με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου που θα θελήσει να δώσει το «παρών» στην τελετή στο Casa Rosada. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σήμερα,  με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Μαραντόνα είχε δώσει εντολή να γίνει καύση της σορού του μετά τον θάνατό του.

«Πρέπει να οργανωθούμε γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε καιρό πανδημίας και προσπαθούμε να το κάνουμε σε ένα αρκετά ευάερο μέρος του κυβερνητικού οίκου, έτσι ώστε τα εκατομμύρια των Αργεντινών που θέλουν να δείξουν  τον σεβασμό τους στον Ντιέγκο, να μπορούν να το κάνουν» είπε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «πολύ θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα. «Δούλευα με τον (Σαντιάγκο) Καφιέρο (προϊστάμενος του προσωπικού του) όταν μου το είπαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Είναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αργεντίνος Τζούνιορς. Το αγαπάμε. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την οικογένεια. Θα δούμε. Μεγάλη η θλίψη»,

Σκηνές λατρείας και στη Νάπολι της Ιταλίας , με την ομάδα που έγραψε μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές και την οδήγησε στην κορυφή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ελίτ.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice