OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νευρική κρίση στα Σκόπια από το βουλγαρικό “χαστούκι”- Ζάεφ: Ταπεινωτικό και μη αποδεκτό

Η Βουλγαρία έβαλε STOP  στη ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλες τις ασφυκτικές πιέσεις της γερμανικής προεδρίας. Δεν υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”, είναι βουλγαρική διάλεκτος , ξεκαθαρίζει η Σόφια. Αυτό που δεν έπραξε η Ελλάδα, το έκαναν οι γείτονες Βούλγαροι για τους δικούς τους λόγους. Η Σόφια αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ένωσης για τα Σκόπια, μπλοκάροντας στην ουσία την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής, ήταν η ανακοίνωση του Βουλγαρικού ΥΠΕΞ, που πάγωσε το κράτος-άρπαγα του Ζάεφ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα ξεκαθάρισε ότι η Σόφια δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των «27» και των Σκοπίων, λόγω των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας.

«Στην παρούσα φάση η Βουλγαρία δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο του διαπραγματευτικού πλαισίου με τη “Δημοκρατία των Σκοπίων” και τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης, καθόσον το παρόν προσχέδιο δεν αντανακλά τις απαιτήσεις της Βουλγαρίας και δεν μπορεί να υποστηριχθεί στην υπάρχουσα μορφή του».

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι τα Σκόπια  και η Αλβανία μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να ενταχθούν στην Ένωση. Η επίσημη έναρξη αυτών των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο βαλκανικές χώρες επρόκειτο να γίνει τον Δεκέμβριο. Η Ζαχαρίεβα είπε ότι η Βουλγαρία ενέκρινε το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την Αλβανία.

Νευρική κρίση στα Σκόπια από το Βουλγαρικό χαστούκι

Νευρική κρίση στα Σκόπια προκάλεσε το βουλγαρικό βέτο, με τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να δηλώνει εκνευρισμένος πως: “Ο ισχυρισμός ότι η καταγωγή μας είναι βουλγαρική και η γλώσσα μας είναι δυτικοβουλγαρικό ιδίωμα, είναι πραγματικά ταπεινωτικός και μη αποδεκτός”.

Η εξέλιξη αυτή χαλάει τα σχέδια εισόδου στην ΕΕ , του προτεκτοράτου της Άγκυρας στα Βαλκάνια με την σφραγίδα της μακεδονικής ταυτότητας. Δυστυχώς το βουλγαρικό βέτο εκθέτει την ελληνική διπλωματία και τις κυβερνητικές επιλογές που αδυνατούν να υπερασπιστούν τα ιστορικά , εθνικά και πολιτισμικά δεδομένα. Η κατάπτυστη Συμφωνία στο βούρκο των Πρεσπών, αντί να ακυρωθεί υιοθετήθηκε επίσημα ως τετελεσμένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σαν να έκαναν την βρομοδουλειά Τσίπρας-Καμμένος και βγήκαν από την δύσκολη θέση.

Αυτό που δεν τολμάει να κάνει η Ελλάδα , το έπραξε η Βουλγαρία. Ακολουθούμε την ίδια πολιτική σε όλα τα επίπεδα, όπως και στα ελληνοτουρκικά. Του φτωχού συγγενή, της αποικίας.

Να θυμίσουμε ότι και η Γαλλική πλευρά έθεσε ενστάσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων και Αλβανίας.

*To OTAVOICE δεν αναγνωρίζει το προδοτικό όνομα των Πρεσπών και αποκαλεί το γειτονικό κράτος με το πραγματικό του όνομα… ΣΚΟΠΙΑ!

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice