OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής και οι τούρκοι μάζεψαν το Oruc Reis στην Αττάλεια

Άρχισαν και πάλι οι Τούρκοι το ίδιο επικοινωνιακό παιχνίδι, όπως και στην περασμένη Σύνοδο Κορυφής, για να παραπλανήσουν τους ευρωπαίους ηγέτες και να δώσουν εκ νέου επιχειρήματα στην γερμανική πλευρά να σταματήσει την επιβολή κυρώσεων.

Έτσι το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Oruç Reis επέστρεψε σήμερα στο λιμάνι της Αττάλειας,  ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες προτού γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, κατά την οποία θα αξιολογηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.  Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε αποστολή που άρχισε τη 10η Αυγούστου. “Το πλοίο μας, το οποίο συνέλεξε 10.995 χλμ 2D σεισμικών δεδομένων, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας”, ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

H εταιρεία δεδομένων εντοπισμού πλοίων Refinitiv επιβεβαίωσε ότι το Oruc Reis επέστρεψε σε λιμάνι της Αττάλειας σήμερα το πρωί. Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν επίσης ότι το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται σε ύδατα κοντά στη νότια ακτή της Τουρκίας, ενώ το σεισμογραφικό Barbaros Hayreddin Pasa εξακολουθεί να βρίσκεται στην θάλασσα νότια της Κύπρου.

Πάντως η ανακοίνωση της ΕΕ μέσω του εκπροσώπου Πίτερ Στανό ,ότι “όλα είναι στο τραπέζι”, οι πιέσεις από πολλούς ηγέτες όπως της Γαλλίας και της Αυστρίας προμηνύουν ένα εχθρικό κλίμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας. Η “επίθεση” Δένδια στην γερμανική πλευρά για φιλοτουρκική προσέγγιση δεν είναι τυχαία ενόψει της επικείμενης συνόδου και ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεχτή οποιαδήποτε γερμανική παρέμβαση υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice