OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρόεδρος Αρτσάχ: “Ενωτικό παναρμενικό κάλεσμα- Να λύσουμε με υψηλή ευθύνη τις εσωτερικές διαφορές μας”

Ενωτική παρέμβαση από τον πρόεδρο του Αρτσαχ , Arayik Haroutyunyan με αφορμή το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στην Αρμενία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μετά την συμφωνία παραχώρησης εδαφών στους Αζέρους και τον νέο διωγμό από τις εστίες τους χιλιάδων Αρμενίων,

Αυτές οι ημέρες είναι από τις πιο δύσκολες μέρες μου. Ναι, παρόλο που καταφέραμε να σώσουμε ένα μέρος της Πατρίδας και χιλιάδες ζωές, είχαμε μεγάλες ανθρώπινες και εδαφικές απώλειες, όπως αποδεικνύεται και πάλι από τα σώματα περίπου 150 Αρμενίων στρατιωτών που ανακτήθηκαν από τα περίχωρα του Σούσι αυτές τις μέρες. Ο Πρόεδρος της Artsakh (Nagorno-Karabakh) Arayik Haroutyunyan το έγραψε στο Facebook.

“Εκατοντάδες πτώματα βρίσκονται ακόμα στο πεδίο της μάχης, διατηρώντας τους συγγενείς τους και ολόκληρο το έθνος σε αβεβαιότητα και πόνο. Αυτές τις μέρες, προσωπικά περνάω πολύ χρόνο με τους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων, συλλυπούμενος  τον πόνο τους και ψάχνω για μας μάρτυρες αδελφούς στο πεδίο των μαχών.

Παράλληλα με την εκπλήρωση αυτού του ηθικού καθήκοντος, έχουμε το καθήκον να αυξήσουμε γρήγορα τις εγγυήσεις της ασφάλειας της Πατρίδας και να ασχοληθούμε – με τις μακροπρόθεσμες και σκληρές προσπάθειες – με το πιο σημαντικό έργο της μεταπολεμικής ανάκαμψης του Artsakh και του Αρμένιοι. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες πολύπλοκες εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις, αλλά πάνω απ ‘όλα, ανησυχώ για τους σοβαρούς κινδύνους που υπονομεύουν την εσωτερική σταθερότητα και αλληλεγγύη της Πατρίδας.

Δεδομένης της ανάγκης για εθνική και κρατική αλληλεγγύη και ενότητα μας σε αυτή τη δυσκολότερη στιγμή, καθώς και για τη δέσμευσή μου να μην παραμείνω αδιάφορος για την επίλυση κρίσιμων παν-αρμενικών ζητημάτων, εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου για τις δυσανεξίες και τις βίαιες τάσεις που εκδηλώνονται η Δημοκρατία της Αρμενίας.

Επομένως, παροτρύνω θερμά όλες τις δυνάμεις και τα άτομα που εμπλέκονται στις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες της Δημοκρατίας της Αρμενίας να επιδείξουν υψηλή εθνική και κρατική συμπόνια και κοινή λογική και να κρατήσουν την πατρίδα μακριά από σοκ που σε αυτήν την κατάσταση μπορούν να γίνουν το νεκροταφείο της αρμενικής πολιτείας . Περιμένω και ζητώ από όλους να επιλύσουν εσωτερικές διαφορές μέσω πολιτισμένου διαλόγου και αποκλειστικά μέσω συνταγματικών μέσων, ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την Πατρίδα σε μια σταθερή και μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισα να εντείνω τις πολιτικές διαβουλεύσεις στο Artsakh με όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα για να συζητήσω τα πιο σημαντικά ζητήματα τόσο της μεταπολεμικής ανάκαμψης του Artsakh όσο και της μεταρρύθμισης του συστήματος δημόσιας διοίκησης και της παναρμενικής ατζέντας. Ελπίζω ότι θα είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί η ίδια ατμόσφαιρα διαλόγου και στη Δημοκρατία της Αρμενίας », πρόσθεσε ο Haroutyunyan.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice