OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΤΩΡΑ:Συνελήφθη 27χρονος Σύρος τζιχαντιστής μέλος του ISIS, σε δομή φιλοξενίας αλλοδαπών

Στη σύλληψη ενός 27χρονου Σύρου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS, προχώρησαν σήμερα το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο 27χρονος που συνελήφθη μετά από συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, ομολόγησε ότι έχει συμμετάσχει σε  δολοφονίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος σχετικά “αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες”. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εν λόγω άνδρας διέμενε σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας αλλοδαπών, στον Ελαιώνα Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο της δομής εντοπίστηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, αναφέρεται.

Πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι όταν οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό. Αυτό ήταν και το στοιχείο που τον “πρόδωσε” καθώς έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Σύρος φέρεται να ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα το 2018, ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα.

Βιτρίνα για τους μισθοφόρους του Ερντογάν και του Ισλαμικού Κράτους οι δομές φιλοξενίας στη χώρα μας. Το σημερινό συμβάν είναι μια δυσάρεστη απόδειξη και απάντηση στο εθνομιδενιστικό συνονθύλευμα που προτάσσει το ανθρωπιστικό, για να πάρουν διαβατήριο οι τρομοκράτες. Οι καταγγελίες που έχουν αναφερθεί επανειλημμένως από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη δράση κυκλωμάτων με τη συνδρομή των ΜΚΟ ,  είναι σε γνώση των κρατικών υπηρεσιών. Τα γεγονότα στη Μόρια ήταν μια απόδειξη της δράσης τους.

 Το βίντεο που αποκάλυψε την ταυτότητα του Σύρου τζιχαντιστή.

https://youtu.be/APncze1BuLk

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice