OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Βερολίνο: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις κατά των περιοριστικών μέτρων της Μέρκελ

Xιλιάδες Γερμανοί πολίτες , συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδίων της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να δώσει στην κυβέρνησή της ευρύτερες εξουσίες για να μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού. Στη συγκέντρωση που οι συγκεντρωθέντες  χτυπούσαν συμβολικά κατσαρόλες, δεν κρατούσαν αποστάσεις και δεν φορούσαν μάσκες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση νερού για να την διαλύσουν.

 

Η Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) αναμένεται το μεσημέρι να ψηφίσει το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κυβερνητικός συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενώ η Μπούντεσρατ (άνω βουλή) θα κάνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα αργότερα το απόγευμα, με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ πιθανότατα να επικυρώνει το νομοσχέδιο ήδη από σήμερα.

Το νομοσχέδιο έχει στόχο να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες να επιβάλλει με διατάγματα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, να ορίζει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των καταστημάτων και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Αν και οι περισσότεροι Γερμανοί αποδέχονται το “ελαφρύ lockdown” που έχει επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19, οι επικριτές των μέτρων καταγγέλλουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει πάρα πολλές εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θέτει σε κίνδυνο τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, καθώς για την επιβολή των μέτρων δεν θα απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice