OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Διωγμός Χριστουγέννων- Κλειστές οι Εκκλησίες μόνο στην Ελλάδα

Ο διωγμός που υφίσταται η Εκκλησία από την έναρξη  της επιδημιολογικής κρίσης δεν έχει αρχή και τέλος.

Η σημερινή ανακοίνωση των μέτρων είναι μια ακόμη εξοντωτική απόφαση κατά της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία αντιμετωπίζεται σαν τοπική επιχείρηση, σαν μαγαζί και προσβάλουν εκατομμύρια πιστούς που τους απαγορεύουν να ασκήσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Μακριά από τις Εκκλησίες θέλουν οι εμπνευστές των μέτρων, μιας και η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει κλείσει τους χώρους λατρείας.

Μόνο δυο ημέρες ανήμερα Χριστούγεννα και Θεοφάνια και με μόλις 9 άτομα ανά Ιερό Ναό, ενώ απαγορεύτηκε ο αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό χώρο, είναι η απόφαση που περιπαίζει την Εκκλησία και τους πιστούς.  Με αφορμή την επιδημιολογική κρίση είναι σαφές ότι κάποιοι κύκλοι που εχθρεύονται την Ορθοδοξία βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην ελίτ των Αθηνών, ήταν οι στημένες ερωτήσεις από τους “δημοσιογράφους” κατά την επίσημη ενημέρωση και η επιθετικότητα τους κατά της Εκκλησίας. Τα ΜΜΕ στη χώρα (τα 20 εκατομμύρια έπιασαν τόπο) ανέλαβαν εργολαβικά να στοχοποιήσουν την Εκκλησία και να την ενοχοποιήσουν ως πηγή μετάδοσης του ιού και κοινωνό αναχρονιστικών αντιλήψεων και θεωριών συνωμοσίας.

Την αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της επιδημίας, υπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα με το αλόγιστο άνοιγμα του καλοκαιριού και την καθυστέρηση λήψης μέτρων, την μεταθέτουν στην κοινωνία, στην Εκκλησία.

Τι θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος; Δεκάδες ιεράρχες έχουν ζητήσει έντονα, ανοιχτές Εκκλησίες με εφαρμογή μέτρων, η σημερινή εξέλιξη αναμένεται να πυροδοτήσει σοβαρές αντιδράσεις.

Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice