OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κλείνει η Ευρώπη τα σύνορα με την Βρετανία, λόγω της μετάλλαξης του ιού

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, ανακοίνωσαν ότι από τα μεσάνυχτα διακόπτουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, μετά την μετάλλαξη του κορονοϊού σε μια προσπάθεια αποτροπής της διασποράς του.

Η Γαλλία διακόπτει από τα μεσάνυχτα όλες τις μετακινήσεις ατόμων, “περιλαμβανομένων όσων συνδέονται με μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της χερσαίας, της αεροπορικής και της θαλάσσιας οδού, προερχομένων από το Ηνωμένο Βασίλειο”, λόγω της ανίχνευσης νέου στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Επιπλέον το Βέλγιο διακόπτει και την σιδηροδρομική σύνδεση, με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βουλγαρία διακόπτει από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Στην Ιταλία, ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD και πρόσθεσε ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα.

Αυστρία, Ισπανία και Σουηδία αναμένεται να ακολουθήσουν τις υπόλοιπες χώρες .

Στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι από τις 6 αύριο το πρωί, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση για επτά ημέρες και όχι για τρεις, που ισχύει για τις αφίξεις από άλλες χώρες.

«Στην Ευρώπη, όπου η μετάδοση είναι αυξημένη και έχει εξαπλωθεί, οι χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διαδικασίες τους ελέγχου και πρόληψης», υπογράμμισε νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητώντας άμεσα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

 Κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού στην Ιταλία

Η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο.

 

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice