OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά έδωσε έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι καναδοί επιστήμονες ολοκλήρωσαν μία δίμηνη επεξεργασία και έλεγχο των δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές της εταιρείας, χωρίς να εντοπίσουν κάποιο θέμα και άνοιξε το δρόμο στον τομέα Υγείας του Καναδά να ανακοινώσει την έγκριση του εμβολίου.
«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή», δήλωσε ο Δρ Supriya Sharma, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Health Canada. «Ο geek μέσα μου είναι έκπληκτος. Κανείς δεν θα πίστευε, ακόμη και όταν κοιτάξαμε πίσω στην πρώτη ανακάλυψη του ιού, ότι λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα θα εγκρίναμε και θα διανείμαμε ένα εμβόλιο. ”

Ο Dr Sharma είπε ότι οι Καναδοί πρέπει να αισθάνονται άνετα να κάνουν το σουτ.

«Το εμβόλιο εγκρίθηκε μόνο μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των στοιχείων που έδειξαν ότι πληρούσε τα αυστηρά πρότυπα του Καναδά για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ποιότητα», είπε.

Η Health Canada δήλωσε ότι οι όροι της έγκρισης απαιτούν από τον κατασκευαστή να συνεχίσει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του εμβολίου.

Ο Καναδάς πρόκειται να λάβει έως και 249.000 δόσεις αυτόν τον μήνα και οι αξιωματούχοι αναμένουν να τις χορηγήσουν την επόμενη εβδομάδα μετά την αποστολή τους από το Βέλγιο μέσω UPS την Παρασκευή

Ο Καναδάς είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο, μετά τη Μεγάλη Βρετανία και το Μπαχρέιν. Η Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων θα αποφασίσει την Πέμπτη αν το εμβόλιο είναι ασφαλές για χρήση στις ΗΠΑ.

Ο Καναδάς έχει μέχρι σήμερα 12.895 νεκρούς και 430.925 κρούσματα, με τις γαλλόφωνες περιοχές να παρουσιάζουν μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Σχετικά Άρθρα

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice

Μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων στην Αυστραλία

otavoice

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής κήρυξε το Τελ Αβίβ ο δήμαρχός του

otavoice

Τραμπ: «Είχα τον Θεό με το μέρος μου – Θα είμαι πρόεδρος για όλη την Αμερική, όχι τη μισή»

otavoice

Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ: Σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα, θα ήταν χαστούκι για τον Τραμπ και νίκη για τον Μπάιντεν

otavoice