OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σπάει πλάκα η Τουρκία με το χάλι της ΕΕ – Ερντογάν: “Τα δικαιώματά μας πρέπει να μας δοθούν”

Σπάει πλάκα η Άγκυρα με το χάλι της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που αδυνατεί να σταθεί στο ύψος της και αποδράει από τις ευθύνες της λόγω συμφερόντων. Η Τουρκία σαφώς ικανοποιημένη από την χθεσινή εξέλιξη -που ήταν αναμενόμενη-  αφού χαρακτηρίζει μεροληπτική και παράνομη την προσέγγιση στο κείμενο συμπερασμάτων, δια μέσω του παρανοϊκού Ερντογάν κάνει λόγο για  “Τα δικαιώματά μας πρέπει να μας δοθούν”.

Η Τουρκία απορρίπτει τη «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής της 10ης και 11η Δεκεμβρίου και καλεί την ΕΕ να ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής στη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που η ελληνική πλευρά πανηγυρίζει και κάνει λόγο για ένα βήμα μπροστά. Μόνο που αντί με κυρώσεις, επέστρεψε στην Αθήνα ακυρωμένη.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο ανέφερε πως η διάσκεψη, την οποία προτείνει, με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θαλάσσια ζητήματα στην περιοχή και πρόσθεσε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις. Κάλεσε την ΕΕ να ενεργεί «με αρχές, στρατηγικά και με ορθή κρίση».

«Τα δικαιώματά μας πρέπει να μας δοθούν. Υπάρχουν τώρα πολλά δικαιώματα που τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να δώσουν στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής. «Λογικές χώρες στην ΕΕ απέτρεψαν αυτό το παιχνίδι επιδεικνύοντας θετική στάση», πρόσθεσε ευχαριστώντας την εταίρα του Άνγκελα Μέρκελ που εξασφάλισε την ατιμωρησία του.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice