OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αμόκ προστίμων- Μητσοτάκης: “Αυξάνεται στα 500 ευρώ το πρόστιμο στους παραβάτες των μέτρων”

Η λογική των προστίμων που επικρατεί στην πολιτική γραμμή της κυβέρνησης για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας, εντείνεται σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Στα 500 ευρώ θα αυξηθεί το πρόστιμο από τα 300 ευρώ που ισχύει σήμερα, σε μια προσπάθεια αποτροπής. Μόνο που η χώρα μας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στην επιβολή προστίμων με τέτοια εξοντωτικά ποσά. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κυμαίνονται γύρω στα 70 έως 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο click away στο λιανεμπόριο, είπε ότι : “Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση, να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα, πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας, με αυξημένους ελέγχους. Το πρόστιμο μάλιστα για τους παραβάτες των μέτρων θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας”.

“Κάθε μηνάς lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία πάνω από 3 δισ. ευρώ” τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. “Είναι ίσως η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας, εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί” επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί τον κίνδυνο για μια αύξηση κρουσμάτων. Όσο αυτή η αύξηση είναι λελογισμένη, ελεγχόμενη και δεν βάζει σε πίεση το ΕΣΥ, είναι κάτι που μπορούμε να το αντέξουμε. Είναι αυτές οι δύσκολες ισορροπίες που πρέπει να βρούμε”, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην συμπρωτεύουσα πως: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε τίποτα να απαντήσει για τη Θεσσαλονίκη και την καθυστερημένη λήψη μέτρων, που την έφεραν ένα βήμα πριν να χαθεί ο έλεγχος”. Ο  Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής αναρωτήθηκε: “Για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που παραλίγο η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου, την Αττική των εργατικών στρωμάτων, για τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις υπουργών σας δεν έχετε να πείτε τίποτα;”

«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής», είπε, τονίζοντας ότι «η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας».

Σχετικά Άρθρα

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice