OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανασχηματισμός: Σήμερα στις 12 οι ανακοινώσεις – Ποια ονόματα παίζουν

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και σήμερα στις 12:00 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και τα ονόματα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Από διάφορες πηγές διαρρέονται  σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα για ποιους φεύγουν, για ποια νέα πρόσωπα εισέρχονται στην κυβέρνηση και για ποιους υπουργούς μετακινούνται σε άλλο χαρτοφυλάκιο.

Ο Υπουργός Υγείας  Βασίλης Κικίλιας παραμένει έτσι ώστε να μην διαταραχθεί ο επιδημμιολογικός σχεδιασμός. Ο Κωστής Χατζηδάκης μετακινείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Εργασίας. Ο Μάκης Βορίδης αναβαθμίζεται και φαίνεται πως μετακομίζει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο πετυχημένος Τάκης Θεωδορικάκος μένει εκτός κυβέρνησης και θα αποτελέσει έκπληξη η μη χρησιμοποίηση του.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετακινείται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ τη θέση του αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που συγκέντρωσε πολλά πυρά ακούγεται πως μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, αλλά πάντως να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Αμετακίνητος ο Νίκος Δένδιας , όπως και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για το ευαίσθητο υπουργείο Άμυνας δεν έχει αποσαφηνιστεί αν παραμένει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Για τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, είναι πιθανή η αποχώρησή τους από το κυβερνητικό σχήμα. Στην κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβουν θέση ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Σπήλιος Λιβανός και ο Άγγελος Συρίγος.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice