OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι-Το καθεστώς Πούτιν συνέλαβε πάνω από 1.000 υποστηρικτές του

Η ρωσική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση περισσότερους από 1.000 διαδηλωτές ( άλλες πηγές κάνουν λόγο για 2.500 συλληφθέντες) που συμμετείχαν σε “παράνομες”  διαδηλώσεις όπως τις αποκαλεί το καθεστώς Πούτιν, σε ολόκληρη τη Ρωσία, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον πολιτικό ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το OVD-Info.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μετά την απόπειρα εξόντωσης του με δηλητηρισμό, από το καθεστώς,  συνελήφθει και φυλακίστηκε.

Τουλάχιστον 40.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με μία εκτίμηση του Reuters, ενώ διαδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή  υπέρ του Ναβάλνι πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες άλλες πόλεις, σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Η σύζυγος του Ρώσου ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, αφέθηκε ελεύθερη, λίγες ώρες μετά την προσαγωγή της από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

«Η Γιούλια Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες», ανέφερε μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Tass. Είχε προσαχθεί το μεσημέρι επειδή συμμετείχε στην «παράνομη διαδήλωση» στην Πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, για την οποία δεν είχαν δώσει άδεια οι αρχές.

Το καθεστώς Πούτιν αδιαφορώντας για τις βασικές αρχές ελευθερίας και δημοκρατίας, φιμώνει κάθε αντίθετη φωνή, αντιγράφοντας την μαύρη εποχή του Σταλινισμού. Οι διεθνείς πιέσεις προς την Μόσχα για σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων, πέφτουν στο κενό, μιας και το Κρεμλίνο ακολουθεί το μοντέλο της μοναρχίας.

Καταγγέλει συλλήψεις και βία η ΕΕ και προαναγγέλλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ κατήγγειλε σήμερα τις «μαζικές συλλήψεις» και «τη δυσανάλογη χρήση βίας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σήμερα στη Ρωσία με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

«Θα συζητήσουμε την Δευτέρα τα επόμενα βήματα, με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ κατήγγειλε μέσω του Twitter την «καταστολή των δικαιωμάτων» των Ρώσων πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice