OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εξαδάκτυλος: Η απαγόρευση σε κυνήγι και ψάρεμα δεν εξηγείται επιστημονικά

Την κάθετη διαφωνία του με την απόφαση να απαγορευτεί το κυνήγι και το ψάρεμα, στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε το μέλος της Επιτροής Επιστημόνων και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο Real FM.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως μειοψήφισε στην απόφαση που ελήφθει και πως δεν αντιλαμβάνονται τα επιστημονικά δεδομένα που υπαγόρευσαν μια τέτοια απόφαση. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχα εκφράσει τις αντιρήσεις μου και δεν πήρα καμιά πειστική απάντηση, ανέφερε.

Δεν βοηθά στη μη διασπορά του ιού μια τέτοια απογόρευση και αυτό που υπερθεμάτισα ήταν η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που θεωρώ και το ποιο αποτελεσματικό μέτρο.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το θέμα γιατί δημιουργεί εκνευρισμό στους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες , ιδιαίτερα ψυχολογικά και δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος μπορεί να κάνει βόλτα στο βουνό με το σκύλο του, αλλά δεν μπορεί να κυνηγήσει ή να πάει με το καλάμι του μόνος του για ψάρεμα.

Κάνοντας ένα αστείο για να καταδείξει την μη σοβαρότητα της απόφασης ανέφερε χαρακτηριστικά πως προφανώς το μέτρο βοηθά στην υπογεννητικότητα της χώρας.” Δεν πας που δεν πας για κυνήγι και ψάρεμα δεν κάνεις με την γυναίκα σου …. το συζυγικό χρέος;” 

«Δεν θα είχε λογική αν δεν εκμεταλλευόμασταν τη χρονική στιγμή, έχουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα. Είναι αδύνατον να μείνουμε κλεισμένοι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά συμφωνόμντας με τη λογική της άρσης των περιοριστικώνμέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Βατερλώ!!! «Κατέβασαν» το βίντεο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

otavoice

Μ. Ανατολή: Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά το λουτρό αίματος στο Γκολάν

otavoice

Μελανσόν: «Δεν μου άρεσε ο χλευασμός του χριστιανικού Δείπνου»- Έντονες αντιδράσεις της Καθολικής Εκκλησίας

otavoice

Παρίσι 2024: Η Σάκκαρη «διέλυσε» την Μαυροβούνια Κόβινιτς και συνεχίζει με αισιοδοξία

otavoice

“Πλώρη” για ολυμπιακό μετάλλιο έβαλε ο Απ. Χρήστου στα 100μ. ύπτιο- Στα ημιτελικά και ο Μακρυγιάννης

otavoice

Προκρίθηκαν τα γαλανόλευκα πληρώματα γυναικών στην δίκωπο

otavoice