OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Τραμπ πίεζε αξιωματούχο της Τζόρτζια να ανατρέψει το αποτέλεσμα

Aπόσπασμα τηλεφωνικής κλήσης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια, έδωσε στη δημοσιότητα η Washington Post στο οποίο τον πιέζει  να εξασφαλίσει επαρκείς ψήφους για να κερδίσει στην πολιτεία ανατρέποντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Washington Post, που δημοσίευσε αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια, του Ρεπουμπλικανού Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ανέφερε πως ο Τραμπ εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Στα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post και αναδημοσιεύουν τα διεθνή Μέσα, ο Τραμπ ακούγεται να λέει: «Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναϋπολόγισες τις ψήφους…Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία».

Σχετικά Άρθρα

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice