OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ποια μέτρα ισχύουν; Του Στεφανάδη ή του Χαρδαλιά; Η προκλητική απάντηση του Βουλευτή

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση του πρωθυπουργικού γεύματος στην Ικαρία, ο οικοδεσπότης βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης, βγήκε να απαντήσει υπερασπιζόμενος μια πράξη που είδε το πανελλήνιο και δεν επιδέχεται καμιάς απολύτου αμφισβήτισης και ερνημείας.

Αντί λοιπόν να ζητήσει συγνώμη και να καλέσει τις αρχές να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις, ισχυρίζεται με απύθμενο θράσος, ότι ουδεμία παρέκκλιση από τα υγειονομικά πρωτόκολλα σημειώθηκε κατά την διάρκεια του γεύματος στην οικία του στον Εύδηλο Ικαρίας.

“Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι”, αναφέρει ο βουλευτής θεωρώντας προφανώς τους πολίτες περιορισμένης νοημοσύνης.

Από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης δια μέσω του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, γνωρίζουμε πως συγκεντρώσεις σε οικίες άνω των 9 ατόμων θεωρούνται παράνομες. Βάση αυτής της  διάταξης έχουν επιβληθεί χιλιάδες πρόστιμα σε πολίτες και πολλοί εξ αυτών οδηγήγθηκαν σε καρατητήρια και  δικαστικές αίθουσες; Μάλιστα καθημερινά κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες καλούν τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται σε σπίτια και να αποφέυγουν τις μετακινήσεις.

Στις εικόνες που δεν αμφισβητούνται αποτυπώνονται πάνω από 15 άτομα να γευματίζουν σε ένα περιορισμένο χώρο -όπως το μπαλκόνι- εντός της οικίας. Αν συνυπολογίσουμε τους οικοδεσπότες και το προσωπικό του σπιτιού, μιλάμε για ένα αριθμό περί των 25 ατόμων. Δεν ξέρουμε αν η συνέχεια της φιλοξενίας είχε και Ικαριώτικο γλέντι.

Αυτά για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας δεν συνιστούν παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τελικά τι ισχύει; Ο νόμος Στεφανάδη ή ο νόμος Χαρδαλιά; Γιατί καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν πρόστιμα, για ίδιες περιπτώσεις; 

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που απαγορεύουν πάνω από 9 άτομα σε εκκλησίες , σε νεκρώσιμες τελετές, σε γάμους και βαφτίσεις,  που κλείνουν δραστηριότητες  … και ταυτόχρονα επιτρέπουν να συνωστίζονται εκατομμύρια πολίτες σε ΜΜΜ και να γίνονται πορείες από χιλιάδες.

Δείτε την εξοργιστική και προκλητική ανακοίνωση του βουλευτή Στεφανάδη, μνημείο ασυνέπειας και υποκρισίας.

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας”.

Σχετικά Άρθρα

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice