OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία: Πνίγηκε πυροσβέστης στις πλημμύρες του Έβρου εν ώρα καθήκοντος

Πλημμύρες Έβρος: Ο 46χρονος  Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το πυροσβεστικό όχημα παρασύρθηκε.
Στο πένθος έχει βυθιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα από τον χαμό του άτυχου πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στις πλημμύρες στον Έβρο, προσπαθώντας να απεγκλωβίσει μαθητές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-evros.gr ο πυροσβέστης εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης πατέρας τριών παιδιών ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε  από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Mιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτροβιτς ανέφερε ότι ο πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό όχημα στον Απαλό. Πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την απώλεια του πυροσβέστη 

Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού στον Απαλό Έβρου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία μεταφοράς μαθητών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Απαλού στον Έβρο από το πλημμυρισμένο σχολείο τους σε ασφαλές σημείο. Ειδικότερα, υπό την επιστασία του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη και τη συνδρομή οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απομακρύνθηκαν ασφαλή από το νηπιαγωγείο συνολικά 21 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice