OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρμενία: Πρόωρες εκλογές στις 20 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Νικόλ Πασινιάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε ότι οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε από τη σελίδα του στο Facebook μετά τη συνάντηση του με τον αρχηγό του PAP Gagik Tsarukyan.

“Η συνάντησή μου με τον αρχηγό της “Ευημερούσα Αρμενία”  Γκάγκικ Τσαρουκιάν πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δηλώσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος από την τρέχουσα εσωτερική πολιτική κατάσταση είναι οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, τη φατρία   “Το βήμα μου”,  τον αρχηγό της φατρίας  “Bright Armenia”,  Edmon Marukyan, οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Δημοκρατία της Αρμενίας στις 20 Ιουνίου”. Ο Pashinyan έγραψε.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάει στις εκλογές, εάν συμφωνήσουν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Το Σάββατο 13 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Armen Sargsyan κάλεσε τον Πρωθυπουργό, τους ηγέτες των τριών κοινοβουλευτικών φατριών και τους ηγέτες του Κινήματος Σωτηρίας της Πατρίδας σε μια συνάντηση στην προεδρική κατοικία για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση και να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για να ξεπεράσουν κρίση. Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε με τον ρυθμό που πρότεινε ο Πρόεδρος ․ Σύμφωνα με την προεδρική υπηρεσία Τύπου, η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η Ευημερούσα Αρμενία και το Κίνημα Σωτηρίας της Πατρίδας έχουν προτείνει την ημερήσια διάταξη και τους όρους τους για τη συνάντηση.

Ο Armen Sargsyan είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τους ηγέτες του «My Step» και του «Bright Armenia». Μετά τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο, το “My Step” և Η “Bright Armenia” ανακοίνωσε ότι θεωρούν δυνατή τη συμφωνία για την έκτακτη ανάγκη.

Νωρίτερα, στις 12 Μαρτίου, ο Tsarukyan ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, μετά την οποία θα πρέπει να διεξαχθούν ειδικές κοινοβουλευτικές εκλογές.

Πηγή azatutyun.am

 

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice