OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ερντογάν, θα ζεις στη σκιά της Αγιά Σοφιάς – Πήγε ο Οθωμανός να προσευχηθεί

Αυτή είναι η τιμωρία σου. Θα ζεις πάντα στην σκιά του μεγαλείου του μνημείου σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου. Η Αγιά Σοφιά θα σε στοιχειώσει. Αυτή είναι η τιμωρία σου εγκληματία …. να προσκυνάς μέσα στον Οίκο του Θεού, να προσκυνάς τις αγιογραφίες των Αγίων και Μαρτύρων.

Ο γιαλατζί σουλτάνος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού βεβήλωσε τον μεγαλοπρεπή ναό, μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και τον μετέτρεψε σε τζαμί, προσπαθεί προσευχόμενος μέσα στους αγιασμένους τοίχους της να κλέψει από την ακτινοβολία της. Αλλά όπως λέει μια παροιμία, “τον γύφτο όσο και να τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς¨. Έτσι και ο Οθωμανός, όσο και να προσπαθεί να οικειοποιηθεί πράγματα που δεν του ανήκουν, θα παραμένει ένας νομάς, γενοκτόνος από της στέπες της Ανατολής.

Πήγε λοιπόν με αφορμή την έναρξη της περιόδου της νηστείας για τους μουσουλμάνους  και προσευχήθηκε για καλό ραμαζάνι. Αν και η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στην Τουρκία, δεκάδες (α)πιστοι βρέθηκαν στο εσωτερικό του ναού και παρέστησαν στην πρώτη προσευχή για το ξεκίνημα του ιερότερου μήνα για τους μουσουλμάνους εδώ και 87 χρόνια. Ο ιμάμης ήταν ο μόνος που δεν φορούσε μάσκα, ενώ οι πιστοί κάθισαν σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.

Η προσευχή στην Αγία Σοφία έγινε ενώ τα περισσότερα τζαμιά στην Τουρκία παρέμειναν κλειστά.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice