OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ήταν θέμα χρόνου- Διασωληνωμένος νεκρός σε κοινό θάλαμο του έβγαλαν τον αναπνευστήρα λόγω θορύβου

Ήταν θέμα χρόνου με τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία να συμβεί ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Όταν δεκάδες διασωληνωμένοι στοιβάζονται σε κοινούς θαλάμους εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς παράγοντες, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συνέβαινε το κακό.

Το θρίλερ με τον θάνατο του 76χρονου ασθενούς, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, εξιχνίασαν οι αστυνομικές Αρχές. Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε χθες, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ εξαρχής πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιος προκάλεσε δολιοφθορά στον σωλήνα, που του παρείχε οξυγόνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό, πήγαν χθες το βράδυ στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν ο 76χρονος καθώς σφύριζε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης και τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης είχε αποσυνδεθεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ- Συνελήφθη ο δράστης 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ εξιχνιάστηκε το έγκλημα και καταλογίζεται ως δράστης αλλοδαπός που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον άτυχο 76χρονο.

 «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»«, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ., η οποία σημειώνει πως «ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος, φέρεται να αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα του ηλικιωμένου, κόβοντας ουσιαστικά την παροχή οξυγόνου, επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εν λόγω ασθενής. Επίσης σύμφωνα με το Mega, o συλληφθείς είναι γνωστός τις αρχές από το 2006 και το 2019. Το 2006 είχε εμπλακεί σε επεισόδιο συμπλοκής και επεισοδίου με άλλα άτομα, ενώ το 2019 είχε εμπλακεί το όνομά του σε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Βέβαια το αν είχε ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης ή ήταν σεσημασμένος δεν αποτελεί δικαιολογία. Η έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο ξεκινάει από την διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν ειδικής νοσηλείας. Δεν λογίζεται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με άλλους ασθενείς. Είναι εγκληματικό και απόβηκε μοιραίο για μια ζωή.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice