OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ερντογάν θα σε στοιχειώνει το Βυζάντιο- Προκαλεί με ανάρτηση του για την Άλωση

Προκλητικός ακόμη μια φορά ο παρανοϊκός σουλτάνος θριαμβολογεί για την κατάκτηση της πρωτεύουσας του Βυζαντίου, από τις ορδές των βαρβάρων και άπιστων από τα βάθη της Ανατολής.

Ο σεσημασμένος νεοθωμανός Ταγίπ Ερντογάν που ονειρεύεται να φορέσει σουλτανικό σαρίκι σε μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αφορμή την επέτειο της  Άλωσης του 1453, έγραψε ένα εθνικιστικό παραλήρημα για την κατάκτηση της Βασιλεύουσας. Την Κωνσταντινούπολη!

«Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι ‘η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός’», γράφει στο twitter μόνο που η Βασιλεύουσα παραμένει το σύμβολο του Βυζαντίου, στην συνείδηση κάθε Έλληνα αλλά και στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και το μεγαλείο της θα στοιχειώνει τα νεοθωμανικά όνειρα κάθε παρανοϊκού, τύπου Ερντογάν. Όπως λέει μια λαϊκή παροιμία “τον έγχρωμο όσο και να τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς”, έτσι όσους μιναρέδες και να χτίσεις δίπλα στην Αγιά Σοφιά, αυτή θα λάμπει , θα ακτινοβολεί… και θα αναβλύζει σμύρνα και λιβάνι. Π

Σχετικά Άρθρα

Σιβηρία: Μαίνονται 31 δασικές πυρκαγιές – Εκατοντάδες παιδιά απομακρύνονται από κατασκηνώσεις

otavoice

Ζελένσκι: Για τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» η προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

otavoice

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για να «τρέξει» συμφωνία για τη Γάζα – Νετανιάχου και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται

otavoice

«Ηλεκτρονικός φάκελος» για «μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά

otavoice

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice