OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγάλη πυρκαγιά στο δήμο Λουτρακίου- Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Σύμφωνα με όσα μεταδίνονται η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη,  καίγεται δασική έκταση και για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται οι οικισμοί Σχίνος και Αγ. Σωτήρα.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ έχουν καεί δυο παραθεριστικές κατοικίες . Επίσης σύμφωνα με τοπικά sites υπάρχουν μαρτυρίες δασοπυροσβεστών που αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 54 πυροσβέστες, με δυο πεζοπόρα τμήματα, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο .

 

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις 

Σημαντική είναι η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει λάβει η πυρκαγιά ενώ έχει μεταβεί για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων ο Υπαρχηγός του ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος. Επίσης κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

 

 

Επίσης  συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έπειτα από κλήση για πυρκαγιά στην περιοχή του Διονύσου. Η φωτιά μαίνεται σε δασική περιοχή στη λεωφόρο Διονύσου, στο ύψος του Αγίου Πέτρου, καίγοντας πουρνάρια και πεύκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr η φωτιά έχει κάψει περίπου 1,5 στρέμμα και στο σημείο έχουν σπεύσει 6 οχήματα, 15 πυροσβέστες και εθελοντές.

Σχετικά Άρθρα

A. Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

otavoice

Οι Ρώσοι βoμβαρδίζουν το Μίρνοχραντ – Εγκαταλείπουν οι άμαχοι την Ποκρόφσκ

otavoice

Άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε ο Ζελένσκι από τη Δύση

otavoice

Βορειοανατολική Αττική: 146 ακατάλληλες κατοικίες- Ζημιές σε 31 επιχειρήσεις

otavoice

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice