OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικά πυρά ρωσικού πλοίου εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικά πυρά προς το HMS Defender, του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, το βρετανικό αντιτορπιλικό δέχθηκε τα πυρά όταν μπήκε σε ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα. Το πολεμικό πλοίο της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, έριξε βόμβες στην πορεία του αντιτορπιλικού. Το βρετανικό πλοίο έφυγε από τα ρωσικά ύδατα αμέσως μετά, ενώ όπως αναφέρει το υπουργείο εισήλθε περίπου 3 χλμ εντός αυτών. Το περιστατικό έγινε στο βορειο-δυτικό μέρος της Μαύρης Θάλασσας.

“Το αντιτορπιλικό προειδοποιήθηκε ότι θα χρησιμοποιούσαμε όπλα, αν περνούσε τα σύνορα της Ρωσίας. Δεν αντέδρασαν στην προειδοποίηση” τονίζεται από τη ρωσική πλευρά.

Το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε τέσσερις βόμβες. Το HMS Defender είναι το πέμπτο από τα αντιτορπιλικά τύπου 45, που κατασκευάστηκαν για το Βασιλικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ζητήθηκε από το βρετανικό αντιτορπιλικό να αλλάξει ρότα, αλλά εκείνο δεν υπάκουσε. Προειδοποιήθηκε πως θα γίνει και χρήση πυρών, αλλά πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Στις 12:06 και 12:08 το συνοριακό περιπολικό πλοίο πραγματοποίησε προειδοποιητικά πυρά ενώ στις 12.19 την σκυτάλη πήρε το αεροσκάφος Su-24m όπου πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό προς το βρετανικό αντιτορπιλικό.

Στις 12.23 με κοινές δράσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Υπηρεσίας Συνόρων της FSB, το βρετανικό αντιτορπιλικό βγήκε από τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Η Βρετανία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν υπήρξε κάποια προειδοποίηση πριν τα ρωσικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διαψεύδουν ότι οι βόμβες έπεσαν στο δρόμο του αντιτορπιλικού.

“Θεωρούμε ότι οι Ρώσοι έκαναν άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή και ενημέρωσαν τη ναυτιλιακή κοινότητα με κάποιες ρίψεις”, σημείωσαν.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice