OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νικόλ Πασινιάν: “Ο λαός της Αρμενίας έκανε μια δεύτερη επανάσταση”

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, αρχηγός του Κόμματος “Συμβόλαιο με τους Πολίτες”  Νικολ Πασινιάν , μετά την διαφαινόμενη νίκη του  χαρακτήρισε τις σημερινές εκλογές  «δεύτερη επανάσταση».

«Ο Αρμένιος λαός πραγματοποίησε μια δεύτερη επανάσταση τα τελευταία τρία χρόνια. Εάν η πρώτη ήταν μια μη βίαιη επανάσταση βελούδου, η δεύτερη είναι και πάλι δημοκρατική, αλλά μια «ατσάλινη επανάσταση» », δήλωσε ο Pashinyan, μιλώντας στα κεντρικά γραφεία Πολιτικών Συμβάσεων μετά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που έθεσε το κόμμα του μπροστά με σχεδόν το 60% των ψήφων.

Υποσχέθηκε να εκπληρώσει όλες τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Pashinyan σημείωσε ότι η σελίδα της εκλογικής απάτης είναι πλέον κλειστή. Ευχαρίστησε την Αστυνομία, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας για την πρόληψη υποθέσεων δωροδοκίας και άλλων παραβιάσεων.

Ο Νικόλ Πασινιάν κάλεσε τους υποστηρικτές του στην πλατεία Δημοκρατίας τη Δευτέρα να παραδώσουν την «ατσάλινη  εντολή» στον εκλεγμένο πρωθυπουργό και την ομάδα του.

Ευχαρίστησε επίσης τους διεθνείς εταίρους – τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Γεωργία και άλλους για την υποστήριξη της Αρμενίας στο δύσκολο δρόμο της.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δημοσίευσε τα αποτελέσματα 682 εκλογικών κέντρων, που αναλογούν στο 33,49% του συνόλου του εκλογικού σώματος. Το κόμμα “Συμβόλαιο με τους Πολίτες”, με επικεφαλής τον Νικόλ Πασιανάν έλαβε 58,49%, η συμμαχία της Αρμενίας με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Κοτσαριάν 18,63%, το μπλοκ «Έχω τιμή» με επικεφαλής τον Αρτούρ Βανέτσεαν έλαβε 5,36%, το ευημερούμενο κόμμα Αρμενίας με επικεφαλής τον Γκάγκικ Τσαρουκιάν έλαβε 4,9%,

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, Ρόμπερτ Κοτσαριάν, έκανε λόγο, τη Δευτέρα (21/06), για «αμφιλεγόμενα εκλογικά αποτελέσματα που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη».

Μεταξύ άλλων ο Κοτσαριάν στην ανακοίνωση τονίζει: «Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, o συνασπισμός “Αρμενία” σκοπεύει να ερευνήσει βαθιά και εύλογα τις “φερόμενες παραβιάσεις”, κάτι το οποίο θα κάνουμε αμέσως. Μέχρις ότου όλα τα προβληματικά ζητήματα λάβουν ολοκληρωμένες διευκρινίσεις και έχουν διαλυθεί οι αμφιβολίες, ο συνασπισμός “Αρμενία” δεν θα αποδεχθεί τα εκλογικά αποτελέσματα».

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice