OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με 3-2 σετ.

Μετά από μια τετράωρη μάχη που κράτησε σε αγωνία εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη, ο Έλληνας τενίστας κατέβαλε τον Γερμανό , με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 και είναι ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό Grand slam στην ιστορία του αγωνίσματος.

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά και πήρε με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ (6-3, 6-3) μην αφήνοντας τον Γερμανό αντίπαλο του Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη να πάρει ανάσα.  Στα επόμενα δυο σετ ο Ζβέρεφ πέρασε στην αντεπίθεση και κατέβαλε τον Έλληνα πρωταθλητή(6-4, 6-4), αποδίδοντας εκπληκτικό τένις με δυνατό σερβίς και τρομερά χτυπήματα. Όμως ο Έλληνας γίγαντας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο πέμπτο και καθοριστικό σετ ξεδίπλωσε το ταλέντο και την αθλητική ιδιοφυΐα του, με αποθέματα δύναμης, νικώντας καθαρά με 6-3, κερδίζοντας επάξια τη θέση του στον τελικό του τουρνουά.

“Δεν μπορούσα ποτέ από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, να φανταστώ ότι θα παίζω στο Ρολάν Γκαρός και θα προκριθώ στον τελικό”, είπε συγκινημένος ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το τέλος του αγώνα.

“Είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου”, πρόσθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. “Εγώ και η Μαρία ( Σάκκαρη) έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσουμε στο τένις ψηλά την Ελλάδα”, πρόσθεσε πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας.

Στον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σημερινής αναμέτρησης, που ακολουθεί,  μεταξύ των ιερών τεράτων του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ.

Ήδη μετά την σημερινή νίκη του  ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκαρφάλωσε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Σχετικά Άρθρα

Πολωνή ευρωβουλευτής στην Φον Ντερ Λάιεν – «Η θέση σου είναι στη φυλακή»

otavoice

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice