OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποκρούστηκε εισβολή των Αζέρων στα σύνορα με την Αρμενία- Τρείς νεκροί στρατιώτες

Τα ξημερώματα περίπου στις 03:40 π.μ., οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέφυγαν και πάλι σε πρόκληση και παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στο βορειοανατολικό τμήμα των συνόρων Αρμενίου-Αζερμπαϊτζάν. Τα σχέδια παντουρκισμού Άγκυρας Μπακού συνεχίζουν να υλοποιούνται.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αρμενικής κυβέρνησης, σε εξέλιξη βρίσκονται τοπικές μάχες, ενώ επισημαίνει πως  κάθε ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης βαρύνει τη στρατιωτική-πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν.

Η αρμενική πλευρά έχει τρεις στρατιώτες νεκρούς και δύο τραυματίες. Το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τα ονόματα των 3 στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων των Αζέρων σήμερα. Είναι ο  υπολοχαγός Hayk Hovhannes Gorgya και οι Στρατιώτες Koryun Arayik Harutyunyan και David Garnik Kocharyan.

Όπως δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας στο NEWS.am, η κατάσταση στα υπόλοιπα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν είναι σταθερή και τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αναχαίτισαν τους εισβολείς.

Το Αζερμπαϊτζάν μετά την αποτυχία να κερδίσει στρατηγικές θέσεις, αναδιπλώθηκε και αναφέρει ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση της ρωσικής πλευράς για την κατάπαυση του πυρός στα σύνορα με την Αρμενία από τις 10 π.μ. στις 28 Ιουλίου. Αυτό αναφέρθηκε  από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας.

«Έχουμε αποδεχτεί την πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στα κρατικά σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν από τις 10:00 ώρα Μπακού», δήλωσε στο Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

 Διαμεσολαβητής: Πληροφορίες για εγκλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν θα σταλούν σε διεθνείς δομές

Αναφορές σχετικά με τακτικές εγκληματικές ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν θα αποστέλλονται σε διεθνείς δομές, έγραψε στο FB, ο υπερασπιστής των Αρμενίων για τα ανθρώπινα δικαιώματα Arman Tatoyan:

“Όλες οι ανησυχητικές αναφορές έλαβαν ότι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν πυροβολούν απευθείας στα χωριά κοντά στην επαρχία Gegharkunik. Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι πυροβολισμοί προς την κατεύθυνσή τους σταματούν μόνο λόγω των αντιποίνων των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας.

Τις τελευταίες ημέρες, το γραφείο του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λαμβάνει τακτικά αναφορές από κατοίκους ότι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζουν συνεχώς τα χωριά Verin Shorzha και Kut, επαρχία Gegharkunik. Αυτοί οι βομβαρδισμοί σταματούν μόνο μετά από αντίποινα του στρατιωτικού προσωπικού των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημείωσε ότι οι τακτικές εγκληματικές ενέργειες των ένοπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν παραβιάζουν κατάφωρα το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία των πολιτών στα χωριά του Gegharkunik, διαταράσσουν την ειρηνική ζωή και παρεμβαίνουν στη γεωργία.

Αυτό το επείγον μήνυμα θα σταλεί σε διεθνείς οργανισμούς, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την αποτροπή του βομβαρδισμού των αρμενικών χωριών από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.”

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice