OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η καταστροφική πυρκαγιά της Κύπρου μέσα από εικόνες

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες της πυρκαγιάς στα ορεινά της Λεμεσού και της Λάρνακας που σάρωσε και άφησε πίσω 4 νεκρούς το Σάββατο (3/7) στην Κύπρο. Η καταστροφική πυρκαγιά που μέσα από τις δηλώσεις του Κύπριου Πρόεδρου, Νίκου Αναστασιάδη χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή του 1974».

Μέσα σε λίγες ώρες, καταστράφηκαν περίπου 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την πυρκαγιά για την οποία κρατείται ένας 67χρονος, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την ανάμιξή του στο τραγικό συμβάν. Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία ο ύποπτος εθεάθη να αναχωρεί με το αυτοκίνητό του από το περιβόλι του, στο χωριό Αρακαπάς ενώ στο χώρο δεν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στις 10:00 π.μ. μετέβη για να ποτίσει τα δέντρα στο χωράφι του ενώ υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να εισέλθει κάποιος σε αυτό, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Επίσης υποστηρίζει ότι κάλεσε ο ίδιος από το κινητό του την Πυροσβεστική όταν αντιλήφθηκε την φωτιά.

Η Κυπριακή κυβέρνηση την Τετάρτη (7/7) θα προβεί στις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης προς τους πυρόπληκτους ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσης όλα τα κράτη που βοηθήσανε στην φονική πυρκαγιά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απέστειλε για την βοήθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ελλάδα, Ιταλία και στο Ισραήλ που έστειλαν πυροσβεστικά αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Δείτε την καταστροφή από την φονική πυρκαγιά μέσα από τον φακό του Σταύρου Ιωαννίδη (Γραφείο Τύπου Κυπριακής Δημοκρατίας).

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice