OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καπραβέλος δντης ΜΕΘ Παπανικολάου: Προβληματικός ο εμβολιασμός, γιατί υποκατέστησαν τους γιατρούς , με SMS και κίνητρα

Καταιγιστικός και αποκαλυπτικός ο δντης ΜΕΘ του Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Real fm  με τους Μπογιόπουλο-Κωτάκη, αμφισβήτησε ευθέως την εμβολιαστική πολιτική,  ερμηνεύοντας  την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο κ. Καπραβέλος που ηγείται μιας υγειονομικής μονάδας αιχμής που έδωσε επί ένα χρόνο συγκλονιστικές μάχες σώζοντας εκατοντάδες ασθενείς, που κατέληξαν διασωληνωμένοι χτυπημένοι από τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό όπλο που σώζει ζωές, πως τους τελευταίους μήνες δεν εισήλθε στην μονάδα του κανένας εμβολιασμένος,  αλλά που δυστυχώς οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν τους πολίτες σε άρνηση μέσα σε κλίμα φόβου και έλλειψης εμπιστοσύνης.

“Υποκατέστησαν τους γιατρούς , τα SMS και τα κίνητρα”, είπε ο καθηγητής,  με αποτέλεσμα ο κόσμος να πάθει σύγχυση και να αρνείται  δικαίως να εμβολιαστεί. Αντί να πείσουμε με ιατρικά επιχειρήματα και δεδομένα τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τον μπερδέψαμε με ανούσια SMS, με κανόνες και αμφιλεγόμενες ανακοινώσεις.

Μόνο ένας γιατρός είναι σε θέση να συζητήσει και να πείσει τον πολίτη. Όλα τα εμβόλια δεν είναι το ίδιο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δεν αντιδρά ο οργανισμός του το ίδιο σε κάθε φάρμακο. Μόνο ο γιατρός μπορεί να συστήσει ποιο εμβόλιο είναι κατάλληλο για κάθε εμβολιαζόμενο, έτσι ώστε να δημιουργθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ένα αίσθημα ασφάλειας.

Τα απρόσωπα μηνύματα  δημιούργησαν συνθήκες απροπροσανατολισμού και οδήγησαν τον κόσμο στην αντίδραση. “Όπως και τα δήθεν κίνητρα δημιούργησαν σύγχυση. Αντί να πείσουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, την  συνδέσαμε με το φαγητό στις ταβέρνες, τα θέατρα και με χρηματικά ανταλλάγματα”, είπε ο κ. Καπραβέλος καυτηριάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο κ. Καπραβέλος αμφισβήτησε  μελέτες που κυκλοφορούν και που εκφράζουν διάφορα συμφέροντα. Τα δικά μας στατιστικά έχουν βγει μέσα από την καθημερινή μας μάχη, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι πολλές φορές οι αντικρουόμενες μελέτες δημιουργούν εύλογα σύγχυση στην κοινωνία.

Για την κατάσταση του συστήματος υγείας τόνισε πως: Αντί να τρέξουμε να ενισχύσουμε την πρωτοβάθμια υγεία, η οποία θα έπρεπε να σηκώσει το βάρος του εμβολιασμού, να προσλάβουμε γιατρούς γιατί ο ιός τρέχει,  την υποκαταστήσαμε με ηλεκτρονικά μέσα, λες και η ιατρική πράξη είναι ίδια με την έκδοση μιας βεβαίωσης.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice