OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαύρη μέρα για τον Ελληνισμό- Παρακολουθεί την εισβολή Ερντογάν στα κατεχόμενα και την επισημοποίηση της διχοτόμησης

Μαύρη ημέρα για τον Ελληνισμό, μιας και θα παιχτεί ένα ακόμη επεισόδιο του παντουρκισμού στο πολύπαθο νησί της Κύπρου. Ο Αττίλας επιστρέφει και επισημοποιεί την διχοτόμηση, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.  Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στα κατεχόμενα ο εισβολέας Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση- φιέστα της λεγόμενης «Βουλής» του ψευδοκράτους, την οποία θα προσφωνήσει ανακοινώνοντας «τα καλά νέα», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εδώ και μερικές ημέρες.

Την ώρα της ομιλίας του εισβολέα Τούρκου Προέδρου στη «Βουλή», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα Αναγέννησης έχουν καλέσει τους οπαδούς τους σε συγκέντρωση έξω από αυτήν, για να δώσουν έμφαση στο έγκλημα. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες, μέσω των οποίων η ομιλία Ερντογάν θα μεταδίδεται απευθείας, για να παραληρεί το πλήθος των εποίκων.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ομιλία του στη «Βουλή», προβλέπεται να παρακαθίσει σε σύντομη σύσκεψη στο «Προεδρικό» και ακολούθως, το απόγευμα, να μεταβεί στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα έχει συνάντηση με νέους, όπως είχε πράξει προ ημερών και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους. Ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα Κατεχόμενα.

Το βράδυ ο κ. Ερντογάν θα κηρύξει, μαζί με τον κ. Τατάρ, την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα «διασημοτήτων» στο πλαίσιο του «διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού βόρειας Κύπρου», σε μια εκδήλωση που θα παραβρεθεί και ο Ατζούν παραγωγός του τηλεπαιχνιδιού του ΣΚΑΙ, Survivor.

Η Ελλάδα παρακολουθεί έχοντας υποστεί μια ακόμη διπλωματική ήττα. Μετά τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με την παρουσία του Oruc Reis και την παθητική στάση ακολουθεί μια ακόμη αναβαθμισμένη πρόκληση που δημιουργεί δυσάρεστα εθνικά τετελεσμένα, την ίδια ώρα που η χώρα μας τηρεί μια ήπια πολιτική σε ευρωπαϊκό, διεθνές και διμερές επίπεδο. Τόσο η στάση μας στις συνόδους κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ, όσο και η συνεχής πολιτική προσέγγισης και στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας και η μονομερής επιμονή για συνεργασία , φέρνει σήμερα την Αθήνα, παρατηρητή των εξελίξεων στην Κύπρο. Όταν το κλίμα, ειδικά με την Γαλλία, ήταν εξόχως αρνητικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η δική μας στάση έδωσε χώρο να αναπνεύσει ο στρυμωγμένος Ερντογάν και βέβαια να αδυνατίσει η γαλλική αντίδραση.

Η Τουρκία αποδεικνύει πως με την σταθερά επιθετική πολιτική της, κερδίζει βήματα , αποκτά πλεονέκτημα και διευρύνει τα σχέδια του παντουρκισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μόλις χθες ήταν στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον αγκαλιάζαμε, ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε διερευνητικές συνομιλίες, διατυμπανίζοντας την στρατηγική φιλίας, με ένα σεσημασμένο εγκληματία. Η αντίδραση μας περιορίζεται σε νωχελικές ανακοινώσεις, που μάλλον έχουν τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα, στα πλαίσια της διπλωματίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice