OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τα γύρισαν μετά το σάλο- Με το εθνόσημο Τσιτσιπάς- Σάκκαρη από τον επόμενο αγώνα

Μετά το τσουνάμι αντιδράσεων φαίνεται πως οι αθλητές μας Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, θα αγωνιστούν στη συνέχεια των αγώνων τους στο Τόκιο φορώντας το εθνόσημο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρενέβει και ζήτησε από τους Έλληνες πρωταθλητές να συνεννοηθούν με τους χορηγούς τους και να αγωνιστούν στον επόμενο αγώνα  τους με το εθνόσημο και την ένδειξη HELLAS. Αυτό καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό πως οι αθλητές δεσμεύονταν από τα συμβόλαια τους και ήταν αδύνατον να ξεπεραστεί. Μάλιστα αργά τη νύχτα οι υπεύθυνοι της ελληνικής αποστολής αλλά και το περιβάλλον Τσιτσιπά, απαντούσαν ότι αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τη φίρμα του χορηγού και μόνο.

Ως δια μαγείας σήμερα το πρωί όλα άλλαξαν. Οι χορηγοί κάμφθηκαν, η ΕΟΕ ξύπνησε από τον λήθαργο της επί τρείς ημέρες και οι αθλητές τρέχουν τώρα να φτιάξουν νέες εμφανίσεις.

Όλα αυτά μετά την δημοσίευση μας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και υπό το φόβο της κατακραυγής έτρεξαν να πράξουν τα αυτονόητα. Να σεβαστούν το Εθνικό Σύμβολο και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Αν το otavoice δεν είχε αναδείξει το θέμα, αν και άλλα μέσα δεν το αναπαρήγαγαν σήμερα και δεν ξεσηκωνόταν έτσι θύελλα στα social media, θα συνέχιζαν οι Έλληνες αθλητές να αγωνίζονται για το χορηγό τους και ποιος ξέρει αν κατακτούσαν το Χρυσό (που όλοι επιθυμούμε διακαώς), μπορεί να ακουγόταν ο Ύμνος της Adidas….

Βέβαια τα συστημικά μέσα έχουν επιδοθεί σε αγώνα να το μαζέψουν, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το φιάσκο και την πρωτοφανή προσβολή σε άγνωστες δυνάμεις….

Η ζημιά έγινε αλλά το μάθημα το πήραν…όμως για εμάς που πιστεύουμε σε υπέρτατες αξίες, στον Ελληνισμό και στο Ολυμπιακό Ιδεώδες, ήταν καθήκον μας να το αναδείξουμε και να μην το κουκουλώσουμε. Η κληρονομιά είναι βαριά που κουβαλάει ο ελληνισμός χιλιετίες… είναι η δύναμη μας, δεν μπορεί να γίνει όμηρος χορηγών και της ακατάσχετης εμπορευματοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice