OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Viva Italia! Πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στο Γουέμπλει

Η Ιταλία μετά από 53 χρόνια επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δίκαια πήρε το τρόπαιο μέσα στην Αγγλία , μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς , αντέδρασε και είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, με την Αγγλία να μένει σε παθητικό ρόλο μέσα στο “σπίτι της”. Ισοφάρισε και πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την νίκη.

Εγκληματική η διαχείριση του αγγλικού προπονητικού τιμ, ευθύνεται απόλυτα για την αποτυχία, με τις κακές επιλογές του, την αμυντική προσέγγιση, που κορυφώθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Δυο αλλαγές στο 120 λεπτό με Ράσφορντ, Σάντσο και δυο κρύοι παίκτες κλήθηκαν να εκτελέσουν πέναλτι σε μια τόσο μεγάλη στιγμή. Όπως και η επιλογή του 18 χρονου Σάκα , που έτρεμε εμφανώς από φόβο. Περίμεναν από το 1966 να πανηγυρίσουν ένα ευρωπαϊκό τίτλο και θα περιμένουν….  πολλά χρόνια ακόμη.

Πανηγυρισμοί στη Ρώμη και σε όλες τις ιταλικές πόλεις. Χιλιάδες Ιταλοί στους δρόμους ξεφαντώνουν για την ιστορική κατάκτηση του τροπαίου.

Για την ιστορία, τα τέρματα πέτυχαν, ο Λουκ Σο μόλις στο 2ο λεπτό από την ασίστ του Τρίπιερ,για την Αγγλία και  στο 67 ο Μπονούτσι ισοφάρισε για την Ιταλία.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ινσίνιε, Κιελίνι, Ζορζίνιο – Μαγκουάιρ

Οι συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (118΄ Φλορέντσι), Μπαρέλα (54΄ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96΄ Λοκατέλι), Κιέζα (85΄ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55΄ Μπεράρντι), Ινσίνιε (91΄ Μπελότι)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (120΄ Σάντσο), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74΄ Χέντερσον – 120΄ Ράσφορντ), Τρίπιερ (70΄ Σάκα), Μάουντ (99΄ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

A. Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

otavoice

Οι Ρώσοι βoμβαρδίζουν το Μίρνοχραντ – Εγκαταλείπουν οι άμαχοι την Ποκρόφσκ

otavoice

Άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε ο Ζελένσκι από τη Δύση

otavoice

Βορειοανατολική Αττική: 146 ακατάλληλες κατοικίες- Ζημιές σε 31 επιχειρήσεις

otavoice

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice