OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο – Μάχη με τις φλόγες σε Αγρίνιο και Σουφλί

Στις φλόγες η Ρόδος, το Αγρίνιο και το Σουφλί, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Λόγω των μεγάλων πυρκαγιών έχουν εκκενωθεί οικισμοί, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Ρόδο, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Θεολόγου στη Ρόδο, ενώ πλέον έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προβλέπεται το νησί των “Ιπποτών” να περάσει μια δύσκολη νύχτα αφού δεν θα υπάρχουν εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων απ’ όπου απομακρύνονται οι επισκέπτες και το προσωπικό, ενώ οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στα Μαριτσά στη Δαματρία και στην Ψίνθο να τα εγκαταλείψουν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και του κινδύνου που υπάρχει για τις ζωές τους.

Σε ύψιστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα, ενώ πολλές περιοχές του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Ψίνθου έλαβαν μήνυμα μέσω του “112” να απομακρυνθούν άμεσα.

Αυτή τη στιγμή, στη Ρόδο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με τρεις ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχει ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση.

«Η φωτιά στην Ψίνθο είναι 200 μέτρα από τα σπίτια. Βλέπω τη φωτιά πάνω από το βουνό να καίει τα πάντα» ανέφερε στο OPEN o πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος παραμένει στο χωριό ενώ σχεδόν το 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτι τους μετά το μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωστομοίρης, η φωτιά κινείται προς τις Καλυθιές.

Η φωτιά καίει ορεινούς όγκους με δάση και βάτα τα οποία φλέγονται πολύ γρήγορα, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

 

 Αγρίνιο: Σέ ύφεση η πυρκαγιά  στο Παραδείσι

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, «τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, που επιχειρούσαν μέχρι την δύση του Ήλιου, βοήθησαν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης, όπως βέβαια και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, που είχαν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους». Πάντως, στην περιοχή θα εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα, συναγερμός είχε  σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Παραδείσι του Αγρινίου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, το Παραδείσι και η Περπάτη, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 39 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δείτε τις εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς που μεταδίδει το nafpaktianews.gr:

 

Σουφλί: Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι απ’ το χωριό Κοτρωνιά – Κινδύνεψε η εκκλησία

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στο Σουφλί. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή ανάμεσα στο χωριό Κοτρωνιά και την Δαδιά.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, έξι άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον Κοτρωνιά και μεταφέρθηκαν στη γειτονική Δαδιά. Οι πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να σώσουν την εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες:

Τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δυο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, το ένα από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης που αμέσως βρέθηκε στην περιοχή, επιχειρούν συνεχώς με στόχο να περιορίσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί αυτή προς την περιοχή της Δαδιάς. Γιατί εκεί βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης.

Επίσης, έχουν φτάσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και πάνω από 30 Πυροσβέστες από Σουφλί., Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Φέρες, αλλά και ενισχύσεις από όλη την Θράκη και την βόρεια Ελλάδα, για να συμβάλλουν στις προσπάθειες ελέγχου αρχικά και κατάσβεσης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice

Νέα πυρκαγιά στην Τζιά – Εκκένωση περιοχών Καστελάκια – Κούνδουρος

otavoice

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο «τιμόνι» της Κομισιόν μια ακόμη πενταετία με 401 ψήφους

otavoice

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης – Ζημιές σε σπίτια

otavoice

Live από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκλογή Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

otavoice