OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Δραματικές ώρες: Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι

Δραματικές οι εξελίξεις με τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Βαρυμπόμπη και αργά το βράδυ της Πέμπτης πέρασε απέναντι την εθνική οδό, στα διόδια των Αφιδνών, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς τον Άγιο Στέφανο και το Καπανδρίτι.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης στον ΣΚΑΪ, υπέγραψε την απόφαση ώστε να εκκενωθούν το Καπανδρίτι, το Πολυδένδρι και ο Άγιος Στέφανος, σύμφωνα με την εισήγηση της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι των περιοχών αναμένεται να ενημερωθούν με μήνυμα μέσω του “112”.

  «Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ο οποίος έδωσε και την εντολή εκκένωσης .

Αναφορικά με την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς ο κ. Αυγερινός επισημαίνει ότι ο δασικός χαρακτήρας του πεδίου δεν επιτρέπει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων και έκλεισε με την ευχή να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Εν τω μεταξύ δραματική έκκληση έκανε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Θα καούν τα σπίτια δεν θα μείνει τίποτα, είπε.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice