OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Ελλάδα στα δυο- Οι ανακοινώσεις Κικίλια δημιουργούν θέμα δημοκρατίας

Θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας προκύπτει από τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τις οποίες επίσημα η Ελλάδα χωρίζεται στα δυο. Στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους.

Η γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δημιουργεί κλίμα κοινωνικού αποκλεισμού και φυσικής εξόντωσης για 4 περίπου εκατομμύρια ανεμβολίαστων πολιτών. Δεν μιλάμε πλέον για δικαίωμα ελεύθερης επιλογής που είναι βασική συνταγματική επιταγή, μιας και με τις ανακοινώσεις καταργείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Έλληνες πολίτες φορολογούμενοι, που πληρώνουν εισφορές για να έχουν ιατρική περίθαλψη και κάλυψη, αποκλείονται από το σύστημα υγείας, για να εκβιαστούν.

Όποιος δεν είναι εμβολιασμένος δεν μπορεί να έχει τις παροχές υγείας, να φοιτά στα ελληνικά πανεπιστήμια, να εργάζεται, να πηγαίνει θέατρο, να αθλείται …. να ζει και να αναπνέει.

Δεν θα μπορεί ένα νέο παιδί να φοιτά κανονικά στα πανεπιστήμια μετά από 18 χρόνια αγώνων στα μαθητικά θρανία και αν  δεν υποκύψει στον εμβολιασμό εξαναγκάζουν την οικογένεια του σε οικονομικό προγκρόμ, αφού του αφαιρούν το δικαίωμα να υποβληθεί σε έλεγχο rapid test σε δημόσιες δομές υγείας.

Εκτός παροχών υγείας( rapid test) οι ανεμβολίαστοι, στις δημόσιες δομές

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει με τα test
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στις δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι είναι συμπτωματικοί. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα και τιμή 10 ευρώ. Το τεστ θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app.

Οι εργαζόμενοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές παραγωγές να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα. Οι μαθητές θα λαμβάνουν 2 self tests ανά εβδομάδα δωρεάν από το κράτος. Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test ανά εβδομάδα με δική τους δαπάνη. Όσοι ταξιδεύουν υποχρεώνονται να κάνουν 1 rapid test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι. Τα παιδιά θα κάνουν self test.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει στους κλειστούς χώρους
Στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως 6 μήνες από την διάγνωση. Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.

Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% χωρητικότητα.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια θα λειτουργούν για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους με εργαστηριακό rapid test αντιγόνου εως 48 ώρες πριν.

Θέμα δημοκρατίας 

Τα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός περί μη υποχρεωτικότητας πριν μερικούς μήνες πήγαν περίπατο και η κυβέρνηση έτρεξε πρώτη σε όλο τον πλανήτη να υιοθετήσει τα πιο απάνθρωπα σκληρά μέτρα απέναντι σε εκατομμύρια πολίτες. Ο εκβιασμός μετά από τις πρώτες ειδικές ομάδες πληθυσμού ( υγειονομικοί- δομές ευγηρίας …) επεκτείνεται πλέον σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και εγκαθιστά ένα πρωτοφανές μείγμα αυταρχισμού, ολοκληρωτισμού και φασισμού.  Σήμερα για τον εμβολιασμό, αύριο για κάτι άλλο.

Καταργείται η αρχή της ισότητας και της ισονομίας. Η αρχή έγινε… η δημοκρατία έπαψε να λειτουργεί στην χώρα που τη γέννησε. 

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice