OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μια ξερή συγνώμη, για μια καταστροφή χωρίς υπαίτιους, ΘΑ και πράσινο φως για αιολικά πάρκα

Με μια ξερή συγνώμη προσπάθησε σήμερα να ξεπεράσει την  μεγαλύτερη καταστροφή της χώρας, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Σαν να είχαμε ένα ατύχημα, μια πλημμύρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του μήνυμα αρκέστηκε να ζητήσει μια συγνώμη για τις αστοχίες που μπορεί να υπήρξαν(!!!!) και να κάνει μια γενικόλογη αναφορά για ευθύνες που αν υπάρχουν θα αναζητηθούν.

Αστοχίες που όπως φαίνεται για την ώρα δεν αγγίζουν κανένα στέλεχος της κυβέρνησης και της Πολιτικής Προστασίας και ας καταγγέλλουν δήμαρχοι, κοινοτάρχες και πολίτες τα αίσχη και τις εγκληματικές αμέλειες του κρατικού μηχανισμού και το επιχειρησιακό βατερλό. 

Την ίδια ώρα έδωσε συγχαρητήρια στην υποδειγματική λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας που έσωσε όπως είπε τα χωριά και τις περιουσίες, όταν όλη η Ελλάδα έχει δει τους κατοίκους να παλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς μόνοι τους για να σώσουν τον τόπο τους.

Αναφέρθηκε και πάλι στο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, σαν το αίτιο για όσα συνέβησαν, όταν τα γεγονότα έχουν καταγράψει επιχειρησιακή αδυναμία, που οδήγησε στην πρωτοφανή καταστροφή.

Σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, ο πρωθυπουργός αλαζονικός και με ύφος μονάρχη κάλεσε τους πολίτες που έχουν ξεκληριστεί από μια πύρινη καταιγίδα που ευθύνες τεράστιες φέρει ο κρατικός μηχανισμός, να τον εμπιστευτούν φέρνοντας ως επιχείρημα την κρίση με τον κορονοϊό και την κρίση στον Έβρο, με την απόπειρα εισβολής μεταναστών.

Ο Πρωθυπουργός επενδύει και πάλι στο παιχνίδι της διαχείρισης μιας καταστροφής.

Προανήγγειλε ροή χρημάτων στην Πολιτική Προστασία ύψους 1,8 δις ( αλήθεια περίμενε 2 χρόνια να καούμε), ενώ  μέχρι σήμερα παρουσίαζαν το συγκεκριμένο φορέα σαν το βαρύ όπλο της κυβερνητικής πολιτικής και μοίραζαν συγχαρητήρια και παράσημα στον Στρατηγό Χαρδαλιά.

Επιπλέον σε μια αναφορά που αφήνει πολλά κενά και ενισχύει τα σενάρια για αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής, της Βορείου Εύβοιας, με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων και άλλων δραστηριοτήτων, έκανε λόγο για φύτευση των σωστών δέντρων που θα διευκολύνουν και την ανάπτυξη.

Ποια είναι τα σωστά δέντρα και ποια εννοεί ανάπτυξη; Τα μεσογειακά δάση είναι αυτοφυή και αναγεννιόνται μόνα τους. Τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης, με το “θα φυτεύσω τα σωστά δέντρα”, θα βάλει φοινικιές και μπανανιές ή μήπως εννοεί θα φυτέψει ανεμογεννήτριες που δεν καίγονται;

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice