OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ολοκαύτωμα στην Βόρεια Εύβοια: 507.950 στρέμματα καμένης γης- Έγκλημα με δόλο

Το ολοκαύτωμα της Βόρειας Εύβοιας,  κόβει την ανάσα και αποτυπώνει ο χάρτης που ανάρτησε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) . Το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει προηγούμενο, είναι ολοκληρωτική, βιβλική. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε στη χώρα μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη φωτογραφία καταγράφεται η τεράστια έκταση που έχει έχει καεί και προσδιορίζεται σε 507.950 στρέμματα, αλλά η καταγραφή αυτή είναι για τη συγκεκριμένη στιγμή και αναμένεται να αυξηθεί μια και τα μέτωπα στην Βόρεια Εύβοια παραμένουν ενεργά.

Ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή ή στην αμέλεια κάποιων κατοίκων. Μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, για επιχειρησιακή ανικανότητα που αγγίζει τα όρια του ενδεχόμενου δόλου.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 2.000 σπίτια και άγνωστος αριθμός επιχειρήσεων και υποδομών έχει αποτεφρωθεί ολοσχερώς. Χιλιάδες άστεγοι-πρόσφυγες και οικονομικά ξεκληρισμένοι. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους, μοναδικής ομορφιάς χάθηκαν. Απώλεια αγνώστου αριθμού ζωικού κεφαλαίου και άγριων ζώων. Ολική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενή τομέα. Εξαφάνιση δραστηριοτήτων που αποτελούσαν βασικό στοιχείο οικονομικής ανάπτυξης όπως οι ρυτινοπαραγωγοί.

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice